Microsoft: Το patch του Ιουνίου θα διορθώσει 34 vulnerabilities

Η Microsoft έκανε μία ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησε μερικές λεπτομέρειες για το patch του Ιουνίου, που μάλλον θα βγει αύριο. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, η Microsoft θα βγάλει 10 ενημερωτικά δελτία ασφαλείας (security bulletins) και patches για να αντιμετωπίσει 34 ευπάθειες (vulnerabilities). Από τα 10 δελτία ασφαλείας, τα 3 έχουν χαρακτηριστεί ως “Critical” και θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον πλήρη έλεγχο ενός υπολογιστή μέσα από τις τρύπες ασφαλείας που υπάρχουν στα Windows και στον Internet Explorer.

Τα υπόλοιπα 7 δελτία έχουν χαρακτηριστεί ως “σημαντικά” και προορίζονται να αντιμετωπίσουν bugs των Windows και των Office, που αφορούν θέματα απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα, αύξησης των προνομίων κ.α. Ακόμη, οι ενημερώσεις αυτές θα καλύψουν δύο un-patched ευπάθειες, ένα cross-site scripting bug στο SharePoint (KB983438) και ένα bug διαρροής πληροφοριών στον Internet Explorer (KB980088) που είχε γνωστοποιηθεί από τον Φεβρουάριο.

Ως συνήθως, θα υπάρξει και μία ενημέρωση για το Windows Malicious Software Removal tool. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν μετά το release, ωστόσο για όποιον θέλει να δει την ανακοίνωση της Microsoft μπορεί να κάνει click εδώ.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.