Telecom News(#30):ψηφιακή πληροφορία & πτώση στην κινητή

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση με τα σημαντικότερα νέα στην αγορά τηλεπικοινωνιών επιστρέφει με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ξεχωρίζουμε άλλη μια πρόβλεψη για μείωση των εσόδων στην κινητή, τις πιέσεις για επιπλέον πώληση του ΟΤΕ και την κατακόρυφη αύξηση στην "ψηφιακή πληροφορία". Στις εξωτερικές εξελίξεις η Microsoft πλησιάζει την Nokia, η Motorolla βλέπει προς το δικό της mobile OS ενώ ο Patent War συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Επιπλέον, στατιστικά και 2 reviews.

Καλή ανάγνωση.

  • Ακολουθώντας τις προβλέψεις του κλάδου ο Νίκος Σοφοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 500 εκατ. ευρώ (12%) με έσοδα κοντά στα 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πιθανή συγχώνευση Hol-ForthnetVodafone μετέχει στην Hol με ποσοστό 20%) και στις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην μείωση των κερδών. Ο καπνός πυκνώνει και όσο τα έσοδα πέφτουν τόσο πιο πιθανό γίνεται να δούμε μεγάλες συνεργασίες.  Οι εταιρίες σταδιακά στρέφονται προς οικιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιακών λύσεων(ipTV, broadband, σταθερή κ.λ.π.) με σκοπό την βελτίωση των εσόδων τους.
  • Φημολογείται ότι η Nokia ετοιμάζει μια νέα συσκευή με λειτουργικό Mobile Windows 7.  Αν και το Symbian παραμένει το μεγάλο πλεονέκτημα της φιλανδικής εταιρείας φαίνεται ότι θέλει να διευρύνει ακόμα πιο πολύ την γκάμα της σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας.  Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Microsoft που θα μπορέσει να βελτιώσει τα μερίδια της στην αγορά Mobile OS.
  • Το IPad κυκλοφορεί εκτός Αμερικής και όχι Ελλάδα. Στις 28 Μαΐου η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Βρετανία και την Ιαπωνία. Δείτε τις τιμές για την Μ. Βρετανία εδώ.
  • H Motorolla ίσως είναι έτοιμη να ξεκινήσει το δικό της mobile OS.  Η εξαγορά της Azingo που ειδικεύεται σε λύσεις software βασισμένες σε Linux, φαίνεται πως θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός νέου λειτουργικού.
  • Στα εσωτερικά του ΟΤΕ, οι Γερμανοί μεγαλομέτοχοι έχουν αρχίσει τις πιέσεις για αγορά επιπλέον ποσοστού είτε από το δημόσιο που κατέχει το 20% είτε από το χρηματιστήριο. Αν πουληθεί ποσοστό μεγαλύτερο από το 5% τότε  το ελληνικό δημόσιο χάνει τα δικαιώματά του στη διοίκηση της εταιρείας. Είναι θέμα χρόνου.
  • Οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συμφωνήσει για την δημιουργία ενός νέου ασύρματου πρωτόκολλο επικοινωνίας στο οποίο η συχνότητα εκπομπής θα είναι στα 60GHz. Τα υπάρχον πρωτόκολλα υποστηρίζουν συχνότητες ανάμεσα στα 2.4GHz και στα 5GHz. Αποτέλεσμα 10πλάσια ταχύτητα μετάδοσης έως 7Gbps με άμεση οπτική επαφή πομπού και δέκτη.

[ Έρευνες-Στατιστικά ]

  • To τελευταίο χρόνο από τα applications stores "κατέβηκαν" 2,4 δισ. εφαρμογές.

[Review]

[Φωτογραφία]

  • iWatch Έχει προταθεί στην Apple για να μπεί στην παραγωγή.[image 2 via]

Σχολιάστε >
71 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.