OpenFund Demo Day: Έχουμε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τις startups!

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, αύριο (Τετάρτη 28/4) το OpenFund συναντά το... OpenCoffee με σκοπό το πρώτο να παρουσιάσει τις τέσσερις πρώτες startups που επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση τον περασμένο Δεκέμβριο. Μιλάω για το Youscan, το (μέχρι τώρα αγαπημένο μου) Listiki, το Sportmeets και το Fashinating. Αλλά γιατί να περιμένετε μέχρι αύριο, όταν το Away σας παρουσιάζει σήμερα ό,τι πρέπει να ξέρετε για τις τέσσερις πρώτες εταιρίες που "αποφοιτούν" από το τετράμηνο (και κάτι παραπάνω) incubation του OpenFund;! Πάμε να δούμε τι θα δείτε αύριο λοιπόν...

1. Youscan

Το Youscan είναι ένα Social monitoring Platform το οποίο θέλει να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση της φήμης των brands στο διαδίκτυο. Όλα αυτά σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία καθώς το Youscan δεν είναι διαθέσιμο ούτε στα αγγλικά (!!).

Η πλατφόρμα θα παρακολουθεί real time καταχωρήσεις σε blogs, tweets, videos στο YouTube αλλά και άλλα social networks για να συλλέγει άμεσα πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές που γίνονται σε ένα brand, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργεί αυτόματα reports τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η εκάστοτε Social Media Team του Brand.

Και τώρα πάμε στη κρίσιμη ερώτηση, πως θα βγάλει λεφτά; Από ότι φαίνεται το revenue model βασίζεται πλήρως στα subscription τα οποία θα έχει η υπηρεσία, σε μηνιαία και ετήσια βάση. Τιμές δεν γνωρίζω, αλλά η λογική δείχνει πως δεν θα μιλάμε για λογική B2B στις χρεώσεις.

2. Listiki

Το Listiki έχει σαν στόχο να προσφέρει έναν dead-simple τρόπο για τη δημιουργία λιστών για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Από τη πρώτη στιγμή που έμαθα για το concept του δεν έκρυψα τον ενθουσιασμό μου, ενώ σήμερα, περίπου πέντε μήνες μετά, εξακολουθώ να έχω ακριβώς την ίδια εικόνα. Είχα την ευκαιρία να παίξω με το Listiki την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο (συγνώμη παιδιά δεν επιτρέπουν ακόμα φωτογραφίες), η γνωμή μου είναι ότι "το έχει", χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα και σαφώς καλύτερο UI σε ορισμένα σημεία αλλά το έχει.

Αυτό που δεν είχα καταλάβει σε κανένα σημείο, μέχρι που "έπιασα στα χέρια μου" το Listiki είναι πως η πλατφόρμα δεν περιορίζεται απλώς στη δημιουργία λιστών, αλλά μπορεί και συνθέτει ένα "average προτιμήσεων" μεταξύ των επιμέρους λιστών των χρηστών. Αυτό σημαίνει πως αν εγώ φτιάξω μια λίστα με τα αγαπημένα μου steak houses στην Αθήνα, και η λίστα αυτή βρει ανταπόκριση και από τα άλλα μέλη της κοινότητας, τότε το Listiki αναλαμβάνει να φτιάξει μια μέση λίστα η οποία αναδεικνύει με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα ποιο είναι πραγματικά καλύτερο steak house της πόλης. Η σοφία του πλήθους εν δράσει κατά κάποιο τρόπο...

Κάτι το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο για την ομάδα είναι τα ακριβή μεγέθη της αγοράς, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αγορά στην οποία στοχεύει το Listiki. Τα παιδιά πάνε Global και δεν το κρύβουν... (και κάνουν πολύ καλά)

3. Sportmeets *(κεντρική εικόνα post)

Η δεύτερη startup που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το Sportmeets θέλει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας όταν κανονίζουμε να πάμε για μπάσκετ ή ποδόσφαιρο με τους φίλους μας. Πρόβλημα στην άμεση ενημέρωση όλων των μελών της ομάδας, παρανοήσεις και ακυρώσεις της τελευταία στιγμής.

To Sportmeets θέλει να οργανώσει με γρήγορα και ουσιαστικά βήματα το επόμενο 5x5 σας, καθώς θα αναλαμβάνει να στείλει ειδοποιήσεις στους φίλους σας για το επόμενο παιχνίδι που ετοιμάζετε, ενώ αυτοί με τη σειρά τους μπορέσουν να δηλώσουν το RVSP τους μέσω SMS, email, facebook και Twitter. Στη συνέχεια το Sportmeets θα αναλάβει να καταγράψει το αποτέλεσμα του αγώνα και να το μοιραστεί με τους φίλους σας σε διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα, συνεπώς καλό είναι να είστε με τους νικητές.

Το βασικό account της υπηρεσίας είναι δωρεάν και από ότι φαίνεται θα μείνει έτσι, καθώς η ομάδα του SM φιλοδοξεί να χρεώνει τους χρήστες περισσότερο σε περιπτώσεις διοργάνωσης μεγάλων events και ομάδων, μέσα από SMS charging και κάποια custom ladder competitions για σπορ όπως το tennis, το squash ή το badminton.

4. Fashinating

Τελευταίο άφησα το fashinating, κυρίως επειδή η συγκεκριμένη startup αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα, για εμένα τουλάχιστον. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει καμία εικόνα, δεν φυσικά δεν έχω σχηματίσει άποψη για το αντικείμενο του. Πάμε να δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

To Fashinating θέλει να φέρει στο ίδιο μέρος καταναλωτές (κυρίως γυναίκες) και brand ένδυσης με σκοπό να κάνει τη ζωή των μεν πρώτων πιο εύκολη ως προς το shopping, των δε δεύτερων πιο επικερδή λόγω της αύξησης των πωλήσεων. Η εφαρμογή θα δίνει μεγάλο βάρος στην πλοήγηση μέσα στα διαφορετικά προϊόντα, τα οποία θα είναι αυτόματα επιλεγμένα ανάλογα με τις επιλογές του εκάστοτε πελάτη (ή τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει). Μέσα από την πλατφόρμα επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών στους χρήστες, οι οποίοι θα έχουν ως τελικό αποδέκτη τις εταιρίες, με στόχο οι τελευταίες να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της αγοράς και της ζήτησης των προϊόντων τους.

Το Fashinating θα ακολουθήσει δύο τρόπους εισροής εσόδων. Το affiliate marketing και τα trend reports. Το πρώτο φαντάζει και είναι αναμενόμενο, ενώ το δεύτερο αφορά την δημιουργία και πώληση ειδικών reports αγοράς για συγκεκριμένα προϊόντα. Η startup πιστεύει πως τα trend reports θα έχουν ιδιαίτερη αξία για τα οnline και μη Fashion Houses καθώς θα έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζουν την στρατηγική τους ανάλογα με το feedback που θα λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο από τους πελάτες τους.

Πως σας φαίνονται; Τα σχόλια σας είναι παραπάνω από χρήσιμα όπως πάντα άλλωστε...

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “OpenFund Demo Day: Έχουμε ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τις startups!”

  1. Ο/Η Dimitris λέει:

    to listiki einai poli kalo! to exw dokimasei idi. alla den borw na katalavw pws tha bgaloun lefta. giati me to design pou exei twra oi diafiseis den tha tairiazan.

  2. Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

    Το θέμα του πως θα βγάλουν λεφτά είναι όντως σημαντικό, το έχω σημειώσει και εγώ στο κείμενο. Η λύση του advertising δεν είναι η ιδανική για μια νέα startup, ειδικά αν ουσιαστικά είναι η μοναδική πηγή εσόδων της.

  3. Ο/Η wallpapers λέει:

    Title...

    This is my Excerpt...