Telecom News(#25): Hol προς συνδρομητική και Forthnet προς κινητή

Πολλά ερωτήματα δημιούργησαν οι ανακοινώσεις των Hol και Forthnet με τους ψιθύρους στην αγορά να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός συμβολαίων και καρτοκινητής χτυπάει κόκκινο με ελκυστικές και ενδιαφέρουσες αναφορές. Σημαντική είδηση αποτελεί η μελλοντική στροφή της Cyta προς  την κινητή με όχημα την IP based Viva και η ελληνική ευρυζωνικότητα που ενισχύεται με σταθερό ρυθμό.  Ακολουθούν οι σημαντικότερες ειδήσεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Καλή ανάγνωση.

  • Η Hol βλέπει ψηφιακή και η Forthnet κινητή. Αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό στου κύκλους της αγοράς ήρθε να επιβεβαιωθεί με τις επίσημες ανακοινώσεις των Hol και Forthnet που χωρίς να διαψεύδουν επιβεβαιώνουν την διαθεσιμότητα τους για μελλοντικές συνεργασίες. H Forthnet για να μπορεί να  χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακός πάροχος πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας αφού μέχρι τώρα συνδυάζει σταθερή τηλεφωνία, broadband και ψηφιακή ΤV. Από την άλλη η Hol προσφέρει κινητή τηλεφωνία(Vodafone να συμμετέχει με 20%), σταθερή, broadband και IPTV γλυκοκοιτάζοντας την ψηφιακή τηλεόραση. Με την Hol να παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο τον τελευταίο χρόνο και με την Forthnet να παραμένει σε σταθερή τροχιά, η συνεργασία δεν είναι απίθανη. Οι δυο εταιρίες μπορούν να συνεργαστούν δημιουργώντας έναν ισχυρότατο αντίπαλο απέναντι στο Γερμανικό μοντέλο του ομίλου ΟΤΕ. Σχετικά με την Hol τα νούμερα για την χρονιά που πέρασε είναι πράγματι εντυπωσιακά. Μερίδιο αγοράς LLU 28,60%, συνδρομητική βάση 296.000 συνδρομητών με ετήσια άνοδο 140.000 συνδρομητές(από 2008 σε 2009).
  • Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Παρατηρητήριο για την κοινωνία της πληροφορίας  η διείσδυση της ευρυζωνικότητας έφτασε το 17,02% στο τέλος του B’ εξαμήνου 2009 με ικανοποιητικό ρυθμό αύξησης.    Δείτε όλη την έκθεση εδώ.
  • H εταιρεία Viva που προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες μέσω VoIP δραστηριοποιείται πλέον ως MVNO- Mobile Virtual Network Operator. Κίνητρο της συγκεκριμένης κίνηση είναι το αίτημα που έθεσε η Cyta να ενεργοποιήσει στο δίκτυό της τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας  691300ΧΧΧΧ. Ωστόσο, η σημαντική είδηση-όπως στο παρελθόν σας είχαμε αναγγέλλει από την στήλη- ότι οι Κύπριοι στρέφονται ανοικτά προς την κινητή τηλεφωνία. Σωστές, μελετημένες και οργανωμένες κινήσεις από την Cyta που συνεχίζει να ανεβαίνει.
  • Όπως είχαν ανακοινώσει οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι στο Mobile World Congress(MWC), οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σταδιακά στρέφονται προς τα application stores. Η συγκεκριμένη τάση έχει κάνει την εμφάνιση της στην αγορά της Αμερικής με τα μερίδια παρόχων και εταιρειών να φαίνονται στο ακόλουθο γράφημα.

  • O ανταγωνισμός και στα "απεριόριστα" συμβόλαια της κινητής χτυπά κόκκινο. Η Cosmote μειώνει κατά 10 ευρώ το  πάγιο και  η WIND απαντά με μείωση 50% . Δυναμικά και πάλι η WIND θέτει νέα όρια στον ανταγωνισμό. Αναμένουμε την απάντηση από τους κόκκινους.

  • Χρήσιμες πληροφορίες για το mobile advertising και mobile broadband προκύπτουν από την μίνι συνέντευξη που παραχώρησε  ο Στέφανος Λουκάκος (γενικός διευθυντής Google Ελλάδος)στη εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

[Έρευνες - Στατιστικά]

[Reviews]

*Η στήλη θα επιστρέψει μετά τις πασχαλινές εορτές. Καλή ανάσταση!

Σχολιάστε >
34 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.