Η Apple κερδίζει, η Sony κι η Nintendo χάνουν

Τα iPod Touch και iPhone δεν είναι επιτυχημένα μόνο στην κατηγορία τους, άλλα σημαντική αποδοχή γνωρίζουν και στον χώρο του portable gaming! To 2008 η Apple είχε ένα 5% μερίδιο στην αγορά, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 115 εκατομμύρια δολάρια, άλλα έναν χρόνο αργότερα το ποσοστό εκτοξεύθηκε στο 19% και οι πωλήσεις στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή η πορεία των συσκευών της Sony και της Nintendo είναι καθοδική.

Συγκεκριμένα το ποσοστό στην αγορά του PSP μειώθηκε από το 20% στο 11% ενώ και το DS έχασε 5 ποσοστιαίες μονάδες, από το 75% στο 70% μέσα σε μια χρονιά, επιβεβαιώνοντας πως το iPod Touch είναι ένα σημαντικό όπλο απέναντι στις αντίπαλες εταιρίες της Apple.  Ένα όπλο που συνοδεύεται από 30000 και πλέον τίτλους στο App Store.

Έτσι το iPod Touch και iPhone κάνουν τους χρήστες να αφήσουν στο σπίτι τις συσκευές που έχουν μία και μόνο χρήση. Φυσικά δεν θα πρέπει να αγνοούμε και το iPad, που παρά την χαμηλή του δημοτικότητα τα πάει σχετικά καλά στις πωλήσεις έχοντας χαρακτηριστικά 50000 παραγγελίες δύο ώρες αφού ξεκίνησε η διαδικασία διάθεσης.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Η Apple κερδίζει, η Sony κι η Nintendo χάνουν”

  1. Ο/Η jimkog λέει:

    παρολα αυτα το ντιες μενει πιο ψηλα απο ολα!!!