Η Google ετοιμάζει τηλεόραση, το Internet έρχεται στο σαλόνι σας

H Google συνεργάζεται με την Sony και την Intel, προκειμένου οι τρεις εταιρίες να παρουσιάσουν την Google TV. Tην συσκευή η οποία θα φέρει το Internet στο σαλόνι κάθε σπιτιού! Το project σύμφωνα με τους New York Times είναι ακόμα κρυφό, αλλά ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες διαρροές. Η προσπάθεια των τριών εταιριών είναι επικεντρωμένη να αποκτήσουν οι χρήστες τηλεόρασης ευκολία στην περιήγηση Web εφαρμογών, όπως το Twitter, Facebook αλλά και Picasa, Youtube. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι τόσο απλή όσο και το να αλλάζεις κανάλια σε μια συμβατική τηλεόραση.

Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το Android, γνωστό ήδη από τα smartphones, ενώ θα είναι ανοιχτό και διαθέσιμο σε developers. Η Google πιστεύει ότι με αυτό το τρόπο θα εμπνεύσει τους developers να κατασκευάσουν εφαρμογές. Οι εταιρίες λέγεται ότι έχουν ήδη πλησιάσει την Logitech, προκειμένου να κατασκευάσει περιφερειακές συσκευές, όπως ηχεία και QWERTY τηλεχειριστήρια (remote control) για την συσκευή.

Τα οφέλη και για τις τρεις εταιρίες είναι μεγάλα. Η Google θέλει εκ των πραγμάτων να βρίσκεται όπου βρίσκεται και το Internet. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να μεγαλώνει την κυριαρχία της στα διαφημιστικά κανάλια και μέσα. Στην Intel δίνεται μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσει του επιτυχημένους επεξεργαστές Atom, πέρα από τα Laptops / Notebooks σε τηλεοράσεις. Ενώ τέλος η Sony φιλοδοξεί να κερδίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.