notifo: Εύκολες ειδοποιήσεις για όλες τις συσκευές

Πιστεύω γνωρίζετε τις ειδοποιήσεις Push στο iPhone και πως αυτές μπορούν να γίνουν απίστευτα ενοχλητικές όταν έχετε πολλαπλές υπηρεσίες ή εφαρμογές. Ότι και να κάνω πάντως στα πλαίσια της ημερήσιας μου ρουτίνας σίγουρα θα έχω μαζί μου το  iPhone για να παίρνω ειδοποιήσεις σχετικά με οτιδήποτε με ενδιαφέρει, και αυτό... γιατί δεν υπάρχουν άλλες συσκευές με τέτοιου είδους ειδοποιήσεις. Το notifo έρχεται να αλλάξει αυτή την λογική, προσφέροντας ειδοποιήσεις για διάφορες συσκευές μέσα από μια πλατφόρμα ειδοποιήσεων.

To notifo στηρίζεται από την Y Combinator, και ξεκίνησε την λειτουργία του μόλις εχθές. Αν και αυτή την στιγμή υπάρχει εφαρμογή μόνο για iPhone, η εταιρία ετοιμάζει εφαρμογές για BlackBerry και Android. Η αληθινή δύναμη του notifo στηρίζεται στην πλατφόρμα που τρέχει από πίσω όμως και όχι στις εφαρμογές.

Τι ακριβώς σημαίνει να έχεις μια πλατφόρμα ειδοποιήσεων; Είναι σχετικά απλό. Έχετε ένα μέρος στο οποίο διαλέγετε τι ειδοποιήσεις θα θέλατε να λαμβάνετε και όταν φορτώσετε την εφαρμογή του notifo, λαμβάνετε αυτήν την "ουρά" από ειδοποιήσεις στην συσκευή σας. Μέσω τις πλατφόρμας μπορείτε να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις και για διαφορετικά πράγματα όμως... όπως για παράδειγμα ειδοποίηση για ένα νέο post στο αγαπημένο σας blog, ή για το πότε θα σκοράρει η αγαπημένη σας ομάδα. Η ιδέα μπορεί να μοιάζει αρκετά στο Boxcar το οποίο και μάλιστα χρησιμοποιώ και προσωπικά, αλλά είναι περιορισμένο στο iPhone και τις εφαρμογές του. Το notifo, τουλάχιστον θεωρητικά, επιτρέπει την ειδοποίηση για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και  λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή.

Την εφαρμογή μπορείτε να την δοκιμάσετε εδώ.

Πιστεύω είναι μια πολύ καλή ιδέα, και δεν θα ξαφνιαστώ αν δούμε σύντομα και κάποιον client για MacOS ο οποίος θα στηρίζεται και στο Growl. Το "όμορφο" γρύλισμα με pop ups όπως μου αρέσει να το αποκαλώ εγώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.