Twitter.com : Τώρα με Geolocation... ή όχι;

Εχθές όπως φαίνεται και στην εικόνα, λειτουργούσε στην σελίδα του Twitter το Geolocation για κάθε tweet που γινόταν με ενσωματωμένο GeoTag. Η υπηρεσία του GeoTagging / Geolocation λειτουργεί στην πραγματικότητα σαν μέρος του API από τον Νοέμβριο, το Twitter όμως μόλις εχθές ενεργοποίησε ... και μετά απενεργοποίησε την υπηρεσία αυτή στην ιστοσελίδα του .

Μπορείτε να δείτε στην εικόνα ότι πλέον υπάρχει ένα pin δίπλα από το όνομα της πηγής (του client που χρησιμοποιείτε) , το οποίο αν επιλέξετε, εμφανίζει σε έναν χάρτη που βρισκόταν ο χρήστης την ώρα που έγινε το Tweet.

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που χρησιμοποιούν ήδη το API για Geolocation, μια από αυτές και το γνωστό σε όλους foursquare. Η εμφάνιση της τοποθεσίας από την σελίδα του twitter.com πάντως αυτή την στιγμή δεν λειτουργεί, και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.Ίσως η κίνηση του Twitter ήταν δοκιμαστική καθώς κάτι ακούσαμε για "λύση Geolocation" του Facebook- και απλά το Twitter προσπαθεί να τους προλάβει...Μικρή όμως η διαφορά μιας τέτοιας δυνατότητας αν υπολογίσουμε ότι στο Tweetie αλλά και σε άλλες εφαρμογές η εμφάνιση τοποθεσίας λειτουργεί από τον Νοέμβριο ...

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.