Facebook Redesign: Οι βασικές αλλαγές

facebook-redesign

Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος), το facebook προχώρησε σε μια ακόμα αλλαγή του design της αρχικής του σελίδας, κάτι το οποίο αναμενόταν από το περασμένο Νοέμβριο. Η νέα αρχική σελίδα δείχνει περισσότερο απλοποιημένη σε σχέση με τις παλιότερες εκδόσεις, με τις περισσότερες και σημαντικότερες αλλαγές να αφορούν το πάνω και το αριστερό menu της σελίδας. Πλέον, στο top menu οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε ένα preview τα τελευταία μηνύματα στο inbox τους, friend requests τα οποία δεν έχουν ακόμα αποδεχθεί και όλα τα τελευταία notifications (ειδοποιήσεις) από τη δραστηριότητα των ιδίων και φίλων τους στη σελίδα του profile τους. Στο κέντρο βρίσκεται το Seach Bar, το οποίο μάλιστα έχει μεγαλώσει, κίνηση η οποία δείχνει τη σημασία που θέλει να δώσει στην αναζήτηση του content το facebook, εντός και εκτός της σελίδας.

Στο αριστερό menu θα βρείτε τις γνωστές επιλογές των streams για τα news, τα videos και τις φωτογραφίες ενώ η νέα επιλογή "Messages" θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο inbox σας. Ακριβώς από κάτω, είναι πλέον διαθέσιμες οι επιλογές των applications οι οποίες στη προηγούμενη έκδοση ήταν τοποθετημένες στο αριστερό κομμάτι του status bar ενώ πλέον χώρο στο αριστερό menu έχουν βρει και οι επαφές σας οι οποίες είναι online στο chat. Φυσιολογικά τέλος η status bar έχει μικρύνει αισθητά καθώς πλέον φιλοξενεί μόνο το chat στο κάτω δεξί κομμάτι της σελίδας, στο σημείο δηλαδή που βρισκόταν και στις προηγούμενες εκδόσεις.

Πριν κλείσετε το post, μη ξεχάσετε να μας πείτε τη γνώμη σας για το redesign στο poll που ακολουθεί.

Φωτογραφίες

no images were found

Poll

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Facebook Redesign: Οι βασικές αλλαγές”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    file mou eisai sugouros??? autin tn stigmi pou milame... dn paratirw kamia allagi sto facebook

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @ dimitris

    Η αλλαγές γίνονται σταδιακά από χθες το βράδυ, ίσως ορισμένοι χρήστες να μην έχουν ακόμα περάσει στην επόμενη φάση της σελίδας, όπως εσύ, κάτι ωστόσο το οποίο αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες.

  3. Ο/Η Nik λέει:

    Emena akoma tipota paidia to fb.... Se 2 atoma pou ksero exei ginei.

  4. Ο/Η Anestis Chatzidiakos λέει:

    Αρκετά καλές οι αλλαγές, νομίζω ότι είναι πιο λειτουργικά τα πράγματα τώρα. Όμως μου κάνει (αρνητική) εντύπωση, ότι το Facebook αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και όμως οι όποιες αλλαγές αφορούν το redesign!
    Εδώ και εβδομάδες έχουμε φτάσει στο σημείο να σταυρώνουμε τα δάχτυλα πριν κάνουμε κάποιο ποστ, ενώ το news feed λειτουργεί με... μηχανική υποστήριξη!

  5. Ο/Η dimitris λέει:

    ακόμα τίποτα στο δικό μου .... όντως αντί να κοιτάξουν να κάνουν αναβαθμίσεις στους servers τους για να μην σέρνεται... κάνουν redesign .