MusicDNA music format, γιατί το MP3 δεν είναι πλέον αρκετό

musicdnaΈνα νέο format αρχείων ήχου, με την ονομασία MusicDNA, ανακοίνωσε τη προηγούμενη Παρασκευή (22/1) η Νορβηγική εταιρεία Bach Technology. Μέσω του νέου αυτού τύπου πληροφοριές όπως στίχοι, artwork, ημερομηνίες συναυλιών, video κλπ. θα μπορούν να είναι ενσωματωμένες στο αρχείο ήχου ενώ παράλληλα θα υπάρχει συμβατότητα με MP3, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να αναπαραχθεί από όλους τα MP3 players. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης πληροφοριών αλλά και προσθήκης νέων.

Η Bach Technology, με επενδυτές όπως ο "εφευρέτης" του MP3, Karlheinz Bradenburg, και ο πρώην CEO της Sony Music, Shigeo Maruyama, έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με εταιρίες όπως η Beggars Group και η Delta Records, ενώ στη λίστα με τους συνεργάτες υπάρχουν ακόμα retailers όπως η R2G και η Rebeat Digital, μεταξύ άλλων.

Το MusicDNA, που βρίσκει μπροστά του παρόμοια formats όπως το iTunes LP που ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες η Apple και το CMX των Warner, Universal και Sony, θα περάσει από beta testing αυτήν την άνοιξη και αναμένεται να "βγει" στην αγορά το καλοκαίρι ενώ η τιμή του, σύμφωνα με το BBC, θα είναι μάλλον υψηλότερη από αυτή των απλών MP3.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.