Cinema: Χρυσές Σφαίρες 2010

avatar-movie

Οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν τον προάγγελο των Βραβείων Όσκαρ και τα συναγωνίζονται σε αίγλη. Φέτος, σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, δεν είχαμε ξεκάθαρο φαβορί άλλα οι απονομές έδειξαν ότι το Avatar του James Cameron θα σαρώσει, αφού στα Όσκαρ θα υπάρχουν και βραβεύσεις τεχνικών κατηγοριών. Προς το παρόν αρκέστηκε στο βραβείο σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας, την ίδια στιγμή που το Up in The Air με τον George Clooney και τις 6 υποψηφιότητες πήρε μόνο το βραβείο σεναρίου και το βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου σε δράμα άρπαξε από τον γοητευτικό Clooney ο Jeff Bridges του Crazy Heart.

jeffgoldenglobesΤο βραβείο Α Ανδρικού ρόλου σε κωμωδία πήρε ο Robert Downey Jr για το Sherlock Holmes, ενώ στις γυναίκες επικράτησε η εκπληκτική Meryl Streep για το Julie & Julia (κωμωδία) και Sandra Bullock για το The Blind Side. Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε το Up, καλύτερη κωμωδία της χρονιάς το... The Hangover σε μια έκπληξη της βραδιάς, αφήνοντας έξω το (500) Days of Summer και καλύτερη ξενόγλωσση ταινία το Λευκή Κορδέλα.

Στους δεύτερους ρόλους είχαμε νικητές τα φαβορί: o Christoph Waltz για το Inglourious Basterds και η Mo Nique για το Precious: Based on the Novel Push by Sapphire. Χωρίς βραβείο έμεινε το Nine και το The Hurt Locker, αν και είχαν πέντε και τρεις υποψηφιότητες αντίστοιχα.

Όπως βλέπουμε ξεκάθαρο νικητή δεν έχουμε ωστόσο στην βραδιά των Όσκαρ πολλοί θεωρούν πως παραμένουν φαβορί τα Avatar, Up, The Hurt Locker και Crazy Heart. Προς το παρόν περιμένουμε την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στις 2 Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες και τα βραβεία στο Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
35 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.