TaxFriend - Αρχειοθετείστε τις αποδείξεις σας!

taxfriends

Η Singular Logic εγκαινιάζει ένα καινούργιο site, από Δευτέρα 18/1/2010 το οποίο υπόσχεται να μας βοηθήσει στην συλλογή και αρχειοθέτηση των 'αποδείξεων' για την εφορία. Μετά τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να συλλέγουν αποδείξεις προκειμένου να εξασφαλίσουν μέρος του αφορολόγητου (6000 ευρώ) αλλά και άλλες φοροαπαλλαγές.

Το site taxfriend.gr, υπόσχεται οτι θα μας βοηθήσει να αρχειοθετούμε τις αποδείξεις μας, ώστε όταν έρθει η στιγμή να υποβάλλουμε την δήλωση φορολογίας εισοδήματος, να έχουμε το απαραίτητο αρχείο των αποδείξεων.

Η ερώτηση που προκύπτει φυσικά είναι: Γιατί να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία;

Την απάντηση δίνει η ίδια η SingularLogic, η οποία μάλιστα υπογραμμίζει οτι δεν έχει καμία σχέση η υπηρεσία που προσφέρει με το Υπ. Οικονομικών:

Η εκτίμησή μας είναι ότι στο τέλος θα μαζευτούν πολλές αποδείξεις και πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα να τις επεξεργαζόμαστε. Άλλωστε εκτός από τον όγκο, αν το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή, μπορεί οι αποδείξεις να είναι δυσανάγνωστες (συμβαίνει συχνά με το πέρασμα του χρόνου ή λόγω των συνθηκών φύλαξής τους, οι αποδείξεις να μην είναι πλέον ευκρινείς, λόγω του θερμικού χαρτί που χρησιμοποιείται συνήθως για την εκτύπωσή τους).

Η εγγραφές για την υπηρεσία, η οποία απλά απαιτεί ένα ενεργό email, θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 18/1/2010.

Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο τελικά ωφέλιμη θα είναι η υπηρεσία στο τέλος της οικονομικής χρονιάς, είμαι σίγουρος όμως ότι, την αρχειοθέτηση που θα κληθούν να κάνουν οι φοροτεχνικοί σε όλη την χώρα, δεν θα την κάνουν δωρεάν. Για μόνο το λόγο αυτό, ίσως να αξίζει να σπαταλήσουμε λίγο χρόνο τώρα που είναι νωρίς και να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό αρχείο των φορολογικών παραστατικών!

Σχολιάστε >
7 σχόλια
|
Κατηγορίες:

7 απαντήσεις στο “TaxFriend - Αρχειοθετείστε τις αποδείξεις σας!”

  1. Ο/Η Θοδωρής Λύτρας λέει:

    Και για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μαραφέτι, αντί να περνάμε τις αποδείξεις σε ένα απλούστατο φύλλο Excel ???

  2. Ο/Η dealsend λέει:

    @Θοδωρής Λύτρας,

    Έχεις δίκιο! Πολλές από τις Online υπηρεσίες που παρουσιάζονται μπορούν απλά να γίνουν σε ένα excel ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.

    Η ευκολία ενός cloud app. είναι ότι είναι μόνιμα εκεί, δεν σπαταλάς δικό σου χώρο και φυσικά κάποια added values που μπορεί να έχει μια υπηρεσία. πχ η εν λόγω, έχει ένα πολύ απλό τρόπο διαχείρισης, με υποχρεωτικά τα πεδία βάσει του νόμου (αριθ. αποδείξεις και ΑΦΜ επιχείρησης)και ως added value στατιστικά ανα ομάδα ή είδος.

    Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μόνος σου και σε ένα Εxcel, αλλά από την άλλη γιατί να ασχοληθείς να στήσεις ένα excel όταν μπορείς απλά να εξάγεις τα αποτελέσματα και σε αυτή την μορφή απο την υπηρεσία;

    Η επιλογή φυσικά είναι στον καθένα μας, ότι του είναι πιο 'ευκολο'.

  3. Ο/Η LOUKAS XESTERNOS λέει:

    ΕΓΓΡΑΦΗ

  4. Ο/Η Nikos Mentiadis λέει:

    Για αποδείξεις υπάρχουν και άλλα πολύ καλά προγράμματα όπως αυτό http://apodeikseis.dentist.gr/ και αυτό
    http://users.otenet.gr/~ipet96/eforia/

  5. Ο/Η Παναγιώτης λέει:

    Δείτε επίσης αυτό το νέο ελληνικό πρόγραμμα για την διαχείριση των αποδείξεων για την εφορία κατασκευασμένο από την DYNABYTE.

    http://www.linx.gr/dynabyte/software/apodeixeis-eforias/apodeixeis-eforias.htm

  6. χρησιμοποιουσα το taxfriend και μου ειπαν για το aforologito. εκανα εναν δοκιμαστικο λογαριασμο και τελικα κολλησα με το αφορολογιτο. πολυ φιλικο και ευκολο. μου εκανε εντυπωση που ακομα και το πασχα εκαναν αναβαθμιση. δοκιμαστε το.