Google προς Κίνα: Τα αστεία τελείωσαν, ξεχάστε τη λογοκρισία

google-chinaΗ αλήθεια είναι πως το περιμέναμε. Εδώ και τρία χρόνια, όταν δηλαδή η Google άνοιξε και επίσημα γραφεία στο Πεκίνο για να επεκταθεί στη κινέζικη αγορά η εταιρία αντιμετώπισε πολλές φορές προβλήματα τόσο με τη μηχανή αναζήτησης της όσο και με το YouTube, το οποίο της ανήκει. Η Κυβέρνηση της Κίνας ακολουθεί μια εξαιρετικά σφιχτή πολιτική στο θέμα της ελευθερίας του λόγου, και η μηχανή αναζήτησης της Google έπρεπε να φιλτράρει όλα τα αποτελέσματα της προς αποφυγή ανεπιθύμητων προβλημάτων. Όλα αυτά τα χρόνια η Google ακολουθούσε όλες αυτές τις οδηγίες, χωρίς να μπορεί να κάνει πολλά.

Όλα αυτά φαίνεται πάντως πως έφτασαν στο τέλος. Η Google, δια χειρός David Drummond (SVP Corporate Development and Chief Legal Officer) ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της ότι σταματάει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της για τους Κινέζους πολίτες, ενώ θα επιδιώξει να έχει άμεσα μια συνάντηση εκ νέου με τη Κυβέρνηση για να συζητήσουν το μέλλον της εταιρίας στη χώρα από μηδενική βάση. Ο Drummond μάλιστα, δεν διστάζει να απειλήσει την Κίνα, καθώς σημειώνει πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση η οποία να συμβαδίζει με της αρχές και τις αξίες της εταιρίας, η Google θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει πλήρως τη χώρα! Αξίζει δε να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει το TechCrunch, η εταιρία είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Αμερικανική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει συνεχή ενημέρωση πάνω στο θέμα.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν μια σειρά κακόβουλων επιθέσεων που δέχθηκε η κινέζικη έκδοση του Google και του Gmail μέσα στο περασμένο Δεκέμβριο. Όπως υποστήριξε ο Drummond, μετά από έρευνα αποδείχθηκε πως έγινε προσπάθεια παραβίασης προσωπικών λογαριασμών email χρηστών οι οποίοι έχουν γνωστή ανθρωπιστική δράση. Πάντως ο Drummond σημείωσε πως οι εισβολείς δεν κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικές πληροφορίες από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, ενώ τα κενά ασφαλείας έχουν ήδη διορθωθεί. Βρισκόμαστε σε αναμονή για το θέμα, καθώς είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν σίγουρα εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες ή/και εβδομάδες.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.