Online Playlists: όταν το Last.fm δεν είναι αρκετό

playlists

Αν σας αρέσει η μουσική αλλά κατά κάποιον τρόπο έχετε βαρεθεί να ακούτε τα playlists του ραδιοφώνου, υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες online που σας επιτρέπουν να φτιάξετε τα playlists που εσείς θέλετε και είτε να τα ακούτε δωρεάν μέσω Internet, είτε να κατεβάσετε την συλλογή σας μέσω των δικτυακών δισκοπωλείων.

Οι υπηρεσίες στις οποίες αναφέρομαι μπορεί σε αρκετούς να είναι γνωστές. Πρώτος διδάξας ήταν το Pandora Radio, το οποίο δυστυχώς όμως δεν 'εκπέμπει' στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έχουμε το lastfm, το οποίο πρόσφατα έγινε συνδρομητικό. Στον κόσμο όμως της online μουσικής, δεν μπορεί να υπάρξει μονοπώλιο, έτσι υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες οι οποίες δεν είναι συνδρομητικές αλλά και δεν έχουν regional restrictions.

Ξεχωρίζω δύο απο αυτές με μοναδικά χαρακτηριστικά και σας της παρουσιάζω:

1. Grooveshark

To Grooveshark είναι δωρεάν, αλλά έχει στην κεντρική σελίδα στην δεξιά μεριά διαφημίσεις, οι οποίες τρέχουν καθόλη την διάρκεια της ακρόασης. Αν κάποιος θέλει να μην βλέπει τις διαφημίσεις - οι οποίες δεν ενοχλούν, ούτε επηρεάζουν την ταχύτητα της υπηρεσίας- μπορεί να το κάνει με 3 δολάρια / μήνα.

Στα βασικά στοιχεία του Grooveshark είναι τα social media (απαιτεί εγγραφή στην υπηρεσία), μπορείτε να στείλετε κάποια επιλογή σας στο twitter, facebook, stumbleupon, επίσης μπορείτε να 'εξάγετε' την playlist ή ένα μόνο τραγούδι και να χρησιμοποιήσετε το ειδικό widget για να έχετε το playlist στο site σας! Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι δυνατότητες, όπως κατέβασμα του τραγουδιού ως ringtone (επι πληρωμή), και η αγορά του τραγουδιού / playlist είτε απο το itunes είτε απο το amazon.

Mέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει και η web 2.0 διάδραση, όπου σας δίνει την ευκαιρία να ενώνεστε με φίλους και να μοιράζεστε playlists.

2. PlaylistNow

Tο PlaylistNow είναι καινούργιο, αλλά προσφέρει το εξής καινοτόμο. Εν αντιθέσει με το grooveshark και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ο τρόπος που αναζητάει τα τραγούδια δεν έχει να κάνε με τον καλλιτέχνη ή τον τίτλο του τραγουδιού, αλλά με τις δικές σας 'σκέψεις'! Ακούγεται παράξενο, αλλά το PlaylistNow, μάλλον θέλει να γίνει το μουσικό twitter. Η ερώτηση είναι "What are you doing right now?" κι ανάλογα με την απάντηση σας, σας προτείνει playlists. Ένα εύχρηστο tagcloud υπάρχει στο bottom της σελίδας, για όσους θέλουν επιλέξουν ανάμεσα στις πιο δημοφιλής δραστηριότητες.

Και εδώ υπάρχει το web 2.0 στοιχείο, μπορείτε να ενωθείτε μέσω twitter,facebook ή google λογαριασμό, να φτιάξετε τα playlists που θέλετε, να συνδεθείτε με φίλους κλπ. Moυ άρεσε επίσης η δυνατότητα να δείτε το video clip κάθε τραγουδιού στο Youtube.

Καλή online ακρόαση!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.