Πως θα λέγεται τελικά το Tablet της Apple;

apple_tablet

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη, ότι το tablet της Apple θα λέγεται iSlate, με βάση την καταχώρηση του iSlate.com, που έγινε στο τέλος του 2006 από μια θυγατρική της Apple. Όμως η ιστοσελίδα MacRumors δίνει άλλο ένα υποψήφιο όνομα: το iGuide, trademark που ανακάλυψε πως καταχωρήθηκε από την εταιρία iGuide Media LLC. Που κολλάει η Apple όμως; Στο όνομα του trademark specialist της εταιρίας, Regina Porter, που υπήρχε δίπλα.

Ας ξεκινήσουμε από τα domain names, όπου δεν φαίνεται η Apple να έχει κάνει καμιά καταχώρηση, που να περιέχει τον όρο iguide, ενώ καταχωρήσεις όπως iguide.com, iguide.net κλπ έχουν γίνει από εταιρίες άσχετες με την κατασκευάστρια του tablet.

Επίσης έχει καταχωρηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2007 το trademark IGUIDE από την iGuide Media LLC, η περιγραφή των υπηρεσιών της οποίας, παραπέμπει περισσότερο σε εταιρία λογισμικού παρά hardware, ενώ την ίδια ημέρα με την καταχώρηση στις ΗΠΑ, έγινε και η καταχώρηση στην Ευρώπη. Εκεί τα σημάδια της Apple είναι παντού, όπως ο νομικός εκπρόσωπος, που είναι ο ίδιος και για τα trademarks ISLATE και MACBOOK εκτός των άλλων (EDWARDS ANGELL PALMER & DODGE UK LLP), άλλα και η χώρα όπου πρώτα κατοχυρώθηκε η "πατέντα", το Τρινιδάδ και Τομπάκο, όπως είχε συμβεί και με το iPhone.

Τι είναι περισσότερο πιθανό; Η Apple να ονομάσει το tablet της iSlate, κάποια περιφερειακή συσκευή Magic Slate και iGuide κάποια υπηρεσία σχετική με το hardware, για τους παρακάτω λόγους:

  • Όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχει κατοχυρώσει κανένα domain name για το iGuide.
  • Στις ΗΠΑ τα trademarks ISLATE και MAGIC SLATE δεν κατοχυρώθηκαν ως service trademarks, όπως το IGUIDE.
  • To trademark ISLATE κατοχυρώθηκε πριν από το IGUIDE, και από διαφορετική "εταιρία".
  • Οι διαφορές ως προς την χρήση των δύο trademarks, κατά την κατοχύρωση τους, τόσο από την Slate Computing όσο και από την iGuide Media.

Φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην χρησιμοποιηθεί κανένα από αυτά τα ονόματα, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο. Θα πρέπει δηλαδή να αρκεστούμε σε εικασίες, μέχρι να έχουμε κάτι επίσημο από την Apple. Άλλωστε έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να πουλήσει κάποιο tablet pc;

[via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Πως θα λέγεται τελικά το Tablet της Apple;”

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Παιδιά σας ξέφυγε ένα ορθογραφικό στον τίτλο, λέγετ"αι"

  2. Ο/Η Anestis Chatzidiakos λέει:

    Ο δαίμων του πληκτρολογίου! Ευχαριστούμε!;)

  3. Ο/Η christos λέει:

    kai apla aple tablet na to vgaloun mia xara tha einai!!;) to thema einai na einai kalo!!:D

  4. Ο/Η hyperspaced λέει:

    Πολύ σημαντική είδηση...

  5. [...] λάθος καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ουσιαστικά το iSlate ή όπως ονομαστεί θα μοιάζει απλώς σαν ένα μεγάλο iPhone. Προσωπικά πιστεύω [...]