Sony: Οι μισές από τις HDTV θα είναι συμβατές με 3D μέχρι το 2012

sony_bravia_d3000

Αναμφισβήτητα η Sony έχει κάνει πολύ τολμηρά βήματα προς την κατεύθυνση των τριών διαστάσεων: ανακοίνωσε τις συμβατές με 3D τηλεοράσεις BRAVIA, ενώ άφησε να διαρρεύσουν τα σχέδια της να προσθέσει την δυνατότητα και στους οδηγούς Blu-ray, στους φορητούς υπολογιστές VAIO και στο Playstation 3. Αυτές οι κινήσεις συνοδεύονται και από αισιοδοξία, αφού στην εταιρία πιστεύουν ότι 30%-50% των τηλεοράσεων, που θα πουλάει από τον Απρίλιο του 2012 θα είναι 3D.

Αυτό προϋποθέτει την εγκατάσταση πρόσθετων μερών hardware σε κάποιες συσκευές, που όμως δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ακριβά, σε αντίθεση όμως με τα ειδικά γυαλιά, που θα πωλούνται στα $200 περίπου. Η γενική ιδέα της εταιρίας είναι να κρατήσει τις τιμές χαμηλές, δηλαδή σε ανταγωνιστικά επίπεδα, και να μεταφέρει το υψηλότερο σχετικά κόστος στους καταναλωτές, που θέλουν περισσότερες δυνατότητες από τις συσκευές τους.

Φυσικά η Sony δεν είναι η μόνη εταιρία, που στρέφεται στο 3D, αφού παρόμοιες κινήσεις βλέπουμε από την Asus, με δύο laptop, και άλλες εταιρίες με συσκευές τηλεοράσεων και όχι μόνο.

Με λίγα λόγια η CES 2010, τον ερχόμενο Ιανουάριο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ελπίζουμε ότι εκεί θα μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια των εταιριών.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.