Telecom News(#14): Η Cyta πάει κινητή & η Ε.Ε.Τ.Τ. αλλάζει

27nov09ubo23r

Ο Νοέμβρης ολοκληρώνεται με σημαντικά τηλεπικοινωνιακά νέα κυρίως με εξελίξεις στην εγχώρια αγορά.  Οι εβδομαδιαία αναφορά μας συγκεντρώνει νέα που αφορούν την κινητή/σταθερή τηλεφωνία, μερίδια σε λειτουργικά κινητών τηλεφώνων και 2 reviews. Ξεχωρίζουμε  τα νέα για την Cyta Hellas και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Καλή ανάγνωση.

  • Νέες ειδήσεις για την Cyta Hellas. H πιο σημαντική είναι ότι η εταιρεία σκοπεύει την  είσοδο της στην κινητή ως το 2011. H Cyta Hellas δραστηριοποιείται κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα όπου με την χρήση επιδοτούμενων προγραμμάτων και ιδιωτικών κεφαλαίων υλοποίησε επενδύσεις αξία 65 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πήρε  άδεια από τη Διοίκησή της και το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου για χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. ευρώ με σκοπό την πανελληνία διάθεση υπηρεσιών σταθερή τηλεφωνίας και internet. Η συνδρομητική βάση της εταιρείας αγγίζει τους 45.000 συνδρομητές.
  • O Υπουργός και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν αλλαγές στον τρόπο διάρθρωσης της Ε.Ε.Τ.Τ.  Συγκεκριμένα, εκτός από την αναβάθμιση του ρόλου της αρχής, η διαδικασία εκλογής των μελών θα γίνεται από την Βουλή και όχι από το εκάστοτε υπουργό. Στην ίδια συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε  η κατάργηση των δυο υφιστάμενες Επιτροπών για το FTTH και δημιουργία Ομάδας Εργασίας (νομικής και τεχνικής φύσης) που θα συντάξει την διακήρυξή πρόσληψης του συμβούλου για το έργο οπτικών ινών. Επίσης, ανακοινώθηκε η κατάργηση έξι επιτροπών και η δημιουργία μιας νέας επιτροπής Ευρυζωνικότητας.
  • Το νέο τηλεοπτικό spot της Cosmote έχει κερδίζει τις εντυπώσεις. Ωστόσο εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε πως οι "καμπάνες"  δεν αναφέρονται σε 3G κάλυψη.
  • H Vodafone ανακοίνωσε ότι το δίκτυο της υποστηρίζει Mobile broadband ταχύτητες έως 28.8 Mbps. Οι προσφορές για πακέτα "δεδομένα" απουσιάζουν και το κόστος για  Mobile broadband συνεχίζει να είναι απαγορευμένο. Ας ελπίσουμε πως η στροφή στα smartphones θα διαμορφώσει νέες δομές.                                     Η τεχνολογία HSPA+ MIMO Mobile Broadband εφαρμόστηκε στο δίκτυο της εταιρείας από την Huawei
  • Αν και το σίριαλ της WIND φάνηκε να πλησιάζει προς την λήξη του, νέα προσφορά κατατέθηκε προσφορά των ομολογιούχων χαμηλής εξασφάλισης της Wind Hellas. Τα ποσά που ακούστηκαν ήταν πολλά αλλά η προσφορά απορρίφθηκε και ο Αιγύπτιος κερδίζει και πάλι. Παράλληλα αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία με τον μέχρι πρότινος ως Chief Operating Officer & Αναπληρωτής CEO Νάσο Σαρκαλή να αναλαμβάνει θέση  Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Πριν από λίγους μήνες και με την συμφωνία Vodafone-HOLο κ. Σαρκαλής αποχώρησε από την HOL για να ετναχεθεί στην WIND.
  • Αύξηση εσόδων και κερδών για την Forthnet με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 16,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο μεγάλος νικητής στο LLU αναδεικνύεται η HOL με μερίδιο στις νέες συνδέσεις κοντά στο 56%, ενώ οι συνολικές συνδέσεις αγγίζουν τις 268.295. Το μερίδιο αγοράς για την HOL φτάνει στο 28% με συνεχόμενες ανοδικές τάσεις.
  • Νέα μέτρα για την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της ελευθερίας του διαδικτύου θέσπισε η Ευρωπαϊκή ένωση μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ. Περισσότερα εδώ.
  • Οι κινητές συσκευές ακολουθούν τις τεχνολογικές επιταγές. Η άνοδος για τα smarphones είναι αναμενόμενη και προβλέπεται να ξεπεράσουν τα "κλασσικά" κινητά τηλέφωνα μέχρι το 2012. Σύμφωνα με έρευνα της InSites Consulting, σε συνεργασία με τα IAB 16 ευρωπαϊκών χωρών,  είναι online γύρω στα 4 εκατ. Έλληνες. Επίσης, το 19% εξ αυτών χρησιμοποιεί κάποιο «έξυπνο» τηλέφωνο - τρίτο υψηλότερο ποσοστό πίσω από τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Well done Greeks!
  • Η ομιλία του διευθύνοντας συμβούλου Π. Βουρλούμη στο συνέδριο Info-Com για άλλη μια φορά ήταν καυστική. Λαϊκισμός και κομματικοποίηση λέξεις που ξεχώρισαν από την ομιλία. Μερικώς συμφωνούμε. Στην αντίπερα όχθη η ομιλία του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδα Κανέλλου δεν έκρυβε καμία είδηση. Παρουσιάστηκαν γεγονότα που ξέρουμε και ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Το πως παραμένει άγνωστο.
  • H Cyta υπέγραψε συμφωνία με τον Συριακού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών STE αυξάνοντας την χωρητικότητας διασύνδεσης της με αναβάθμιση του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών.
  • Αν ψάχνεται για κινητό τηλέφωνο μπορείτε να διαβάσετε κριτικές και απόψεις χρηστών στο http://www.cellphones.ca
  • Οδηγός για backup διαδικασία για smartphones συσκευές. Ενδιαφέρον!

[Review]

[Φωτογραφία]

  • Το iPhone 3GS Supreme είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο στον κόσμο και κοστίζει 1,92 εκατ, λίρες. Η λέξη υπερβολή είναι μικρή για να το χαρακτηρίσει.

[Extra Link]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.