COFEE: Τι κάνει η Microsoft για να σταματήσει τη διαρροή

050808a

Τον προηγούμενο μήνα η Microsoft ένιωσε κάπως αμήχανα όταν το COFEE, το εργαλείο εγκληματολογίας της διέρρευσε στο διαδίκτυο. Το COFEE δεν είναι τίποτε άλλο από μία συλλογή προγραμμάτων και scripts που είναι άμεσα διαθέσιμα, ωστόσο θεωρείται ως ιδιόκτητο πακέτο.

Στο Redmond λοιπόν πήραν την απόφαση να αρχίσουν τις νομικές απειλές, σε οποιονδήποτε κάνει διαθέσιμο αυτό το πακέτο στο Internet. Βέβαια ίσως να πήραν αυτή την απόφαση κάπως αργά, αφού ήδη έχει εντοπιστεί σε πολλούς γνωστούς trackers και σε μερικά sites. Αυτή η κίνηση βέβαια μοιάζει περισσότερο με κίνηση της Microsoft για καταπολέμηση της πειρατείας παρά για πρόληψη της διανομής του συγκεκριμένου πακέτου. Από ότι ακούγεται πάντως μέχρι τώρα, αυτό που κάνει η Microsoft είναι να στέλνει αιτήματα στις εταιρείες hosting, για να ρίχνουν τα sites που εμπλέκονται με τη διανομή του συγκεκριμένου πακέτου.

Μέχρι στιγμής, το μόνο site που έχει πέσει είναι το Cryptome και τα υπόλοιπα sites μάλλον θα συμμορφωθούν με το αίτημα της οικειοθελώς. Η ζημιά έχει ήδη γίνει πάντως και για αυτό μια νέα έκδοση του COFEE είναι ήδη σε φάση development, ώστε να μετατρέψει την έκδοση COFEE που διέρρευσε σε παρωχημένη.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.