COFEE: Το εργαλείο εγκληματολογίας της Microsoft διέρρευσε στο διαδίκτυο

cofeems

Υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, όπως της παιδικής πορνογραφίας, τις online απάτες, καθώς και άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με υπολογιστές. Ποια είναι αυτή; Να πάρουν σημαντικά στοιχεία από τον υπολογιστή στο τόπο που βρισκόταν πριν τον κλείσουν για να τον πάνε στα εργαστήρια τους για περεταίρω ανάλυση. Αυτά τα live αποδεικτικά στοιχεία όπως είναι τα active system processes και τα network data, πολλές φορές είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο όμως αν κάποιος δεν είναι ειδικός, είναι πολύ δύσκολο να συλλεχτούν και αν κλείσει ο υπολογιστής για να τον μεταφέρουν στα εργαστήρια πολύ πιθανόν να χαθούν.

Η Microsoft θέλοντας να διευκολύνει τις αρχές ανά τον κόσμο, αποφάσισε να δημιουργήσει το Computer Online Forensic Evidence Extractor ή εν συντομία COFEE. Το COFEE λοιπόν έχει τη δυνατότητα να τρέχει 150 εντολές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη συλλογή διαφόρων στοιχείων που μπορούν να αποδείξουν ένα ηλεκτρονικό έγκλημα. Ακόμη δημιουργεί ένα report το οποίο μπορούν στη συνέχεια να το εξετάσουν οι ειδικοί για να βγάλουν τα συμπέρασμα τους. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει είναι ότι είναι full-customizable και τόσο εύκολο στη χρήση, που ακόμα και ένας αστυνομικός με ελάχιστη εμπειρία σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές να μπορεί να το χρησιμοποιήσει μέσα σε 10 λεπτά. Το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να βάλει ένα USB flash (όπου έχει εγκατασταθεί το COFEE) και να το τρέξει στον ύποπτο υπολογιστή.

Τώρα μάλλον θα αναρωτιέστε γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το περίφημο λογισμικό της Microsoft που προοριζόταν αποκλειστικά για χρήση από τις αρχές της κάθε χώρας , διέρρευσε στο διαδίκτυο και μπορεί να το κατεβάσει οποιοσδήποτε. Κάποια πληροφορία για το πώς διέρρευσε δεν υπάρχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει το γύρω του κόσμου υπερβολικά γρήγορα με μόνο 15Mb μέγεθος.

[via NeoWin & Microsoft] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.