Athens Startup Weekend II στις 27-29 Νοεμβρίου

athens-startup-weekend

Ακολουθεί Guest Blog post από τον Φώτη Δραγανίδη, Operations Manager του Microsoft Innovation Center, σχετικά με το Athens Startup II το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου στο MIC.

Το Microsoft Innovation Center διοργανώνει το Athens Startup Weekend II, από τις 27-29 Νοεμβρίου 2009 με στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες να ξεκινήσουν νέα projects. Όλες οι ομάδες θα έχουν συνεχή υποστήριξη από περίπου 25 ειδικούς της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, επιχειρηματικών πλάνων, νομικούς, designers, PR specialists και οικονομολόγους.

Το Startup Weekend ξεκίνησε το 2007 από τον Andrew Hyde, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της πρακτικής εμπειρίας και συγκεκριμένα την έναρξη πολλών startups σε 54 ώρες. Συγκεκριμένα, 150 προγραμματιστές, γραφίστες, στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές, marketeers και άτομα με επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ζήλο να ξεκινήσουν το δικό τους startup, συγκεντρώνονται για 54 ώρες σε μία εκδήλωση η οποία μπορεί να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα ενός δικού τους project.

Στο τέλος του τριημέρου θα υπάρχει αξιολόγηση όλων των projects και θα αναδειχθούν εως και τρεις ομάδες με εμπορικά αξιοποιήσιμες ιδέες, οι οποίες και θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν υποστήριξης μέσω incubation, τεχνολογικού/business consulting, marketing και επιχειρηματικής δικτύωσης από το Microsoft Innovation Center από τον Ιανουάριο εως τον Αύγουστο του 2010. Επίσης, το Openfund υποστηρίζοντας ενεργά το Startup Weekend Athens II, παρέχει ως βραβείο στον πρώτο νικητή την είσοδο στο τελικό στάδιο επιλογής προτάσεων, την παρουσίαση της ιδέας απευθείας στους επενδυτές του Openfund. Επίσης, για ακόμη 2 ομάδες, παρέχεται η δυνατότητα απευθείας προώθησης στο 2ο στάδιο επιλογής, δηλαδή τη διαδικασία συνεντεύξεων.

Για να κλείσετε θέση, δωρεάν όπως είπαμε, πατήστε εδώ.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.