Η Asus παρουσίασε το πρώτο multi-touch netbook

eee_pc_t91mt_slate_form

Ο νέος κόσμος των multi-touch φορητών συσκευών επεκτείνεται και πέρα από τα smartphones όπως το iPhone, με όλο και περισσότερους κατασκευαστές να υιοθετούν αυτή τη τεχνολογία. Η Asus λοιπόν είναι η επόμενη εταιρεία που άρχισε να παρουσιάζει τέτοιες συσκευές, ξεκινώντας με το πρώτο multi-touch netbook.

Το Asus Eee PC T91MT είναι ένα netbook βασισμένο στον επεξεργαστή Atom Z520. Διαθέτει 1 GB DDR2 μνήμη RAM (SO-DIMM) ή προαιρετικά 2 GB της ίδιας μνήμης. Αρνητικό είναι το γεγονός ότι έχει μόλις 32GB αποθηκευτικό χώρο, τουλάχιστον όμως είναι SSD. Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι η Asus προσφέρει και 500GB online WebStorage για ένα χρόνο.

t91-2

Για οθόνη έχει μία LED-backlit glossy WSVGA 8,9-ιντσών με ανάλυση 1024 x 600. Τώρα για ποιο λόγο να βάλει κάποιος glossy οθόνη σε μία φορητή συσκευή δε μπορώ να καταλάβω. Για όποιον δε γνωρίζει, οι glossy οθόνες έχουν το αρνητικό ότι αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό το φως που υπάρχει στο περιβάλλον που βρισκόμαστε, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να διακρίνουμε από όλες τις γωνίες τι φαίνεται στην οθόνη. Ακόμη η οθόνη διαθέτει έναν 256-level αισθητήρα και παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα με τα δάχτυλα, η Asus προσφέρει και ένα στυλό.

t91-3

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το netbook είναι μία θύρα VGA, WLAN 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR, δύο θύρες USB 2.0, μία θύρα RJ-45 για Ethernet, έναν card reader για MMC/SD (SDHC) και θύρες για ακουστικά και μικρόφωνο.

Τέλος να αναφέρω ότι έχει πάχος μόλις μία ίντσα (225mm x 164mm x 25.2~28.4mm), ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1 κιλό (για την ακρίβεια 0.96kg) και για λειτουργικό σύστημα είναι εφοδιασμένο με Microsoft Windows 7 Home Premium. Κάποια πληροφορία για την τιμή του netbook δεν έχουμε ακόμα.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Asus παρουσίασε το πρώτο multi-touch netbook”