Η O2 διαλέγει Yahoo Search αντί Google

yahoo

H Yahoo (γερμανία) δηλώνει πως κατάφερε να εκτοπίσει την Google ως κυρίαρχη εταιρία στην αναζήτηση σε φορητές συσκευές στην Γερμανία. Για να δούμε όμως ακριβώς τι ακριβώς έγινε. Η Yahoo κατάφερε να κλείσει μια αποκλειστική πολυετής συμφωνία με την O2 της Γερμανίας, ώστε να γίνει ο αποκλειστικός συνεργάτης όσο αφορά την αναζήτηση σε φορητές συσκευές και υπηρεσίες.Ποιος ήταν ο προηγούμενος συνεργάτης; Η Google. Η συμφωνία λέει ότι πλέον οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την αναζήτηση της Yahoo μέσω των συσκευών τους στα portal της O2. Επίσης θα μπορούν να συγχρονίσουν τον υπολογιστή τους με τις mobile homepages. Η Yahoo επίσης θα προωθεί και αποτελέσματα αναζητήσεων από χορηγούς.

Το πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν νοιάζεται. Η Ο2 δεν είναι και ο μεγαλύτερος παροχέας κινητής τηλεφωνίας στην Γερμανία, και φυσικά οι χρήστες μπορούν χωρίς πρόβλημα να μπουν στην αναζήτηση της Google, ή και στις αγαπημένες τους σελίδες αγνοώντας τελείως την αναζήτηση της Yahoo η οποία όπως σχολίασε και κάποιος πρόκειται “απλά για να ένα κουτάκι αναζήτησης στο portal της O2”.

Επίσης μια έρευνα της ComScore έδειξε ότι η Google είχε το 70% της αγοράς αναζήτησης σε φορητές συσκευές στην Γερμανία, ενώ η Yahoo ήταν στο 8.2% .

Όχι ακριβώς ότι δήλωσε η Yahoo δε νομίζετε;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.