LLU: Σταθερά ανοδική πορεία για HOL, δυναμικά η Cyta

148078633_292ec3ecd0

Για το Γ' τρίμηνο του 2009 η ελληνική αγορά LLU ακολούθησε την δυναμική των προηγούμενων μηνών. Αν και η καλοκαιρινή περίοδος δεν ενδείκνυται για μετρήσεις, η αγορά κινήθηκε ανοδικά αγγίζοντας τις 60.000 νέες συνδέσεις που εξαιτίας της περιόδου ήταν λιγότερες από τις αντίστοιχες των προηγούμενων τριμήνων(περίπου 90.000).  Μεγάλος κερδισμένος ήταν η Hol που συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της παρουσίασε το σημαντικότερο ρυθμό αύξησης συνδέσεων αγγίζοντας τις 33.000 και μειώνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά από την Forthnet που έφτασε τις 19.000. Η Tellas δεν μπόρεσε να κινηθεί σε ανάλογα μεγέθη αγγίζοντας τις 4.οοο νέες συνδέσεις. Το αντίστοιχο νούμερο για την κυπριακή Cyta ήταν άκρως ικανοποιητικό φτάνοντας το εντυπωσιακό 10.000.  Οι κύπριοι-όπως σας έχουμε ξαναπεί- θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Κινούνται σταδιακά, μεθοδικά και με τακτοποιημένους ισολογισμούς.

Χαμένοι στο Γ΄τρίμηνο ήταν η Vivodi(χάνει μία θέση από την Cyta) και η On Telecoms που παρουσίασαν μείωση της τάξης των 2.000 συνδέσεων. Ωστόσο ο ΟΤΕ παρά την τεράστια διαφημιστική καμπάνια που είναι σε εξέλιξη φαίνεται ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Σχετικά με την έως τώρα κατάταξη LLU έχουμε:

  1. Forthnet 276.000 συνδέσεις
  2. Hol 248.000 συνδέσεις
  3. Wind/Tellas 182.000 συνδέσεις
  4. On Telecoms 104.000 συνδέσεις
  5. Cyta 35.000 συνδέσεις
  6. Vivodi 33.000 συνδέσεις
  7. NetOne 8.000 συνδέσεις

Υπενθυμίζουμε την ενοποίηση των On Telecoms, NetOne και Algonet .

Τα αντίστοιχα νούμερα για το Β' τρίμηνο θα τα βρείτε εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “LLU: Σταθερά ανοδική πορεία για HOL, δυναμικά η Cyta”

  1. Ο/Η ioannis λέει:

    Στο χωριό μου έχω Cyta. Πολύ καλή τιμή για τις υπηρεσίες της. Χωρίς πάγιο ΟΤΕ μόνο 16 Ευρώ (ήταν μια προσφορά για συνδρομητές μεγάλους σε ηλικία τον πρώτο χρόνο-τον δεύτερο θα είναι 26). Έχω δωρεάν αστικά-υπεραστικά και διεθνή σε (νομίζω) 26 χώρες, 2mbps Internet και δυνατότητα να αγοράσω laptop με 220 Ευρώ. Φυσικά και το πήρα. Απλά το τηλέφωνο κουμπώνει πάνω στο modem. Είναι voip και αν κολλήσει το modem και θέλει restart δεν έχεις σήμα στη γραμμή του τηλεφώνου. Κατά τ' άλλα ξέρω 10-15 ανθρώπους στη γειτονιά μου με Cyta και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ομολογουμένως μπαίνει πολύ δυναμικά στην αγορά. Σπίτι μου έχω forthnet και αν φτάσει ποτέ η Cyta και εδώ σίγουρα θα το γυρίσω.

  2. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Για το voip δεν γνώριζα για την Cyta. Είναι ένα μικρό μειονέκτημα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τώρα ξεκινούν τις επενδύσεις τους οι Κύπριοι.
    Σε πια περιοχή αναφέρεσαι?
    Η cyta ξεκίνησε από βόρεια Ελλάδα όπου κατάφερε να κερδίσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς.Σιγά σιγά κατεβαίνει προς τα κάτω.

  3. Ο/Η ioannis λέει:

    Το χωριό μου που είπα παραπάνω είναι στο νομό Καστοριάς. Εκεί έχω Cyta.