Επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική για GPU από την NVidia, με την ονομασία Fermi

Η NVidia ανακοίνωσε την αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς των CUDA GPU, που έχει την ονομασία Fermi. Σύμφωνα με την εταιρεία το Fermi θα φέρει επανάσταση σε γραφικά και GPU computing. Μάλιστα ο Dave Patterson, διευθυντής του Parallel Computing Research Laboratory, πιστεύει ότι η NVidia έκανε ένα μεγάλο άλμα στο να κάνει τις κάρτες γραφικών της πιο ελκυστικές, σε μία ευρύτερη κατηγορία προγραμμάτων και πιθανότατα αυτή η τεχνολογία να αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο για αυτήν.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ήδη ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία. Στο GPU Conference που έγινε στη Καλιφόρνια χθες, το Oak Ridge National Laboratory ανέφερε ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το Fermi σε ένα νέο υπερυπολογιστή, του οποίου τη δημιουργία υποστηρίζουν διάφοροι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Bloomberg, Cray, Dell, HP, IBM και Microsoft. Ακόμη να αναφέρω ότι τα features των chip επόμενης γενιάς της NVidia φέρνουν αρκετές “must-have” τεχνολογίες, όπως είναι το ECC ,το 512 CUDA Cores με το νέο IEEE 754-2008 floating-point standard και 8x faster double precision από τις GPUs προηγούμενης γενιάς της NVidia.

Περισσότερες πληροφορίες για το Fermi μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της NVidia. Ακόμη το Tech Report και το Real World Technologies περιέχουν λεπτομερής αναφορές για το Fermi, καθώς επίσης και συγκρίσεις με τις  GPUs επόμενης γενιάς  της AMD.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.