Η Microsoft γλιτώνει πρόστιμο $388 εκατομμυρίων

Η Microsoft κέρδισε την έφεση που είχε κάνει για το πρόστιμο των $388 εκατομμυρίων που της είχε καταβληθεί στην υπόθεση Uniloc. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2003 και αφορά ένα πρόγραμμα αντι-πειρατείας της Uniloc που αποτρέπει τη δημιουργία, διανομή και χρήση παράνομων αντιγράφων λογισμικού.

Η Uniloc ισχυρίζεται ότι το 1993 δημιούργησε το συγκεκριμένο software για τη Microsoft. Στη συνέχεια όμως, η Microsoft αντί να πάρει άδεια για το συγκεκριμένο προϊόν, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πανομοιότυπο. Από την άλλη η Microsoft ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί διαφορετικό τρόπο activation από αυτόν της Uniloc και επιπλέον υποστηρίζει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Uniloc είναι άκυρα διότι η τεχνική ήταν προφανής.

Μέχρι στιγμής αυτή είναι η τρίτη απόφαση στην διαμάχη ευρεσιτεχνίας μεταξύ Uniloc-Microsoft και ουσιαστικά γυρνάει την υπόθεση πίσω εκεί που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια. Η Microsoft αρχικά είχε κερδίσει με μία συνοπτική απόφαση το 2007, αλλά η Uniloc άσκησε έφεση με αποτέλεσμα να της καταβληθεί το πρόστιμο των $388 εκατομμυρίων, το οποίο όμως ανατράπηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Τώρα η Uniloc μπορεί να ασκήσει έφεση ξανά και αν κερδίσει η Microsoft έχει το δικαίωμα για νέα δίκη.

Η υπόθεση Uniloc είναι μόνο μία από τις δύο μεγάλες ευρεσιτεχνίας που αντιμετωπίζει η Microsoft σήμερα. Η δεύτερη υπόθεση είναι μία αγωγή που κατέθεσε εναντίον της Microsoft ένας Καναδός προγραμματιστής και αφορά τη χρήση custom XML tags στο Word 2003 και 2007.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Microsoft γλιτώνει πρόστιμο $388 εκατομμυρίων”

  1. [...] http://www.away.gr Μοιράσου το με: Καλώς ήλθατε στο μεγαλύτερο φοιτητικό blog! Εάν βρίσκετε την αρθρογραφία μας ενδιαφέρουσα, μπορείτε να εγγραφείτε στο rss feed μας! Καλή περιήγηση!Ρίξτε μία ματιά:Νέο xBox 360 Bundle με Halo 3: ODST! (0)Αποσύρει τους περιορισμούς για τα Windows 7 η Microsoft. (0)Nintendo Wii: Στα 200$ πλέον! (1) [...]