Telecom News(#9):Υπουργείο Τεχνολογίας, ανταγωνιστικότητα, ευρυζωνικότητα και reviews.

BT Total Broadband Anywhere

Συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα νέα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και σας τα παρουσιάζουμε στην εβδομαδιαία μας αναφορά.  Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου ξεχωρίσαμε τις πληροφορίες για την δημιουργία υπουργείου τεχνολογίας, την ελληνική ανταγωνιστικότητα στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, την αύξηση του μεριδίου της Apple στα κινητά τηλέφωνα, το νέο gadget της Microsoft και το review για Microsoft Zune HD 16GB. Καλή ανάγνωση.

  • Η καμπάνια της Wind έχει ξεκινήσει με σειρά από spots και νέα συνδυαστικά προγράμματα. Ωστόσο οι εξελίξεις για την αναζήτηση επενδυτών-και συνάμα χρημάτων για κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων- θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Η εμπειρία του Αιγύπτιου σίγουρα θα μετρήσει.
  • Μετά την συμμετοχή  της Vodafone στην Hol, η εταιρία  εντατικοποιεί την στρατηγική της για αύξηση του μεριδίου στην αγορά κινητής. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρία φιλοδοξούν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης προσφέροντας συνδυαστικά πακέτα  σταθερής, κινητής και broadband. H  αρχή έχει γίνει με νέα εταιρική καμπάνια που εστιάζει σε υπηρεσίες συμβολαίου και καρτοκινητών. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα κάνουν και την εμφάνιση τους  οι συνδυαστικές προσφορές ευρυζωνικών υπηρεσιών. Ωστόσο ο δρόμος για την κορυφή απαιτεί χρόνο και ιδιαίτερες προσπάθειες. Υπενθυμίζουμε τα μερίδια: Cosmote με 44%, Vodafone 30% και  Wind 26%.
  • H αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ως πρώτο κόμμα θα αναπροσδιορίσει την θέση του δημοσίου στον ΟΤΕ. Άμεση η απάντηση των Γερμανών(Deutsche Telecom) που δήλωσαν αρχικά ότι δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή και πως σκοπεύουν να τηρήσουν τις συμφωνίες τους. Παράλληλα δήλωσαν ότι μελετούν την εθελούσια έξοδο 2.000 εργαζομένων γεγονός που θα δώσει νέα οικονομική πνοή στον όμιλο.
  • Η φιλανδική εταιρία Nokia βλέπει το μερίδιο της στην αγορά να συρρικνώνεται (-20% ετήσια πτώση 2009)την ώρα που η Apple κυριαρχεί με το εντυπωσιακό 600% για το 2009. Δείτε ένα αποκαλυπτικό γράφημα εδώ.

europeanhandsetsales

  • Η ψηφιακή μετάδοση τηλεοπτικού σήματος πραγματοποιήθηκε από την περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.  Υπενθυμίζουμε ότι προβλέπεται η παράλληλη μετάδοση αναλογικού και ψηφιακού σήματος μέχρι την πλήρη αφομοίωση της νέα πλατφόρμας μετάδοσης. Υπεύθυνη για το ψηφιακό σήμα των περισσοτέρων ιδιωτικών σταθμών είναι η Digea.
  • Ένα νέο gadget της Microsoft βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης και σκοπεύει να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αγοράς. Σε οθόνη 7' οθόνη και multitouch κρύβονται τα μυστικά της νέα συσκευής. Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο εδώ.
  • H Orange μετά από συμφωνία με την Apple θα προσφέρει από τα πακέτα της το νέο i-Phone. H μάχη για την πιο επιτυχημένη συσκευή των τελευταίων ετών συνεχίζεται σπάζοντας το μονοπώλιο στην Αγγλική αγορά.
  • Αν το κινητό σας δεν έχει μπαταρία ίσως στο μέλλον να μην χρειαστείτε φορτιστή. Ομάδα ερευνητών μελετά την φόρτιση της συσκευής την ώρα που εσείς περπατάτε(!). Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
  • Η intel προσαρμόζεται στις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και προετοιμάζεται για την δημιουργία του δικού της λειτουργικού για smartphones. Περισσότερα εδώ.
  • Δείτε ένα αξιόλογο review για το Microsoft Zune HD 16GB.
  • Οι πωλήσεις των δημοφιλέστατων  mobile application προβλέπεται να αγγίξει τα 16 δισ. δολάρια μέχρι το 2013.
http://www.vodafone.com/start/media_relations/news/group_press_releases/2009/360.html
Σχολιάστε >
59 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.