eX-L 18: Θα δίνατε $6000 για ένα laptop;

maingear-exl18

Μέχρι και πριν ένα μήνα σχεδόν το γρηγορότερο laptop στο κόσμο ήταν το 17" X7-Xtreme S1 της CyberPower, αλλά τώρα τα ηνία πήρε η Maingear με το eX-L 18. Βέβαια για πόσο καιρό θα κρατήσει αυτό το τίτλο δε το ξέρουμε (μπορεί αύριο μεθαύριο να βγει κάποιο άλλο). Αρχικά όπως μπορείτε να δείτε και από τη φωτογραφία πάνω, έχει αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ας αρχίσουμε όμως με τα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ζυγίζοντας κάτι λιγότερο από 6 κιλά, διαθέτει μία οθόνη 18.4 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 LCD (1080P FullHD) για να μπορείτε να απολαμβάνετε τις HD ταινίες χάρη στον dual layer Blu-ray burner. Βέβαια η οθόνη του δεν είναι μόνο για ταινίες, καθώς σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις των δύο Nvidia GeForce GTX 280m με 1GB DDR3 σε διάταξη SLI παίζοντας ότι ποιο απαιτητικό παιχνίδι κυκλοφορεί στην αγορά σε high details. Αν αναρωτιέστε για το τι επεξεργαστής θα μπορούσε να μπει σε ένα τέτοιο laptop, μα φυσικά τι άλλο πέρα από τον Intel Core 2 Extreme QX9300, που σε συνδυασμό με τα 8GB DDR3 RAM στα 1333MHz κάνει θαύματα. Το ταχύτατο αυτό laptop έρχεται να το ολοκληρώσει ο 80GB Intel X25-M SSD, βέβαια μιας και είμαστε στην εποχή του "γρήγορου internet" τα 80GB μάλλον είναι λίγα και για αυτό το λόγο το laptop διαθέτει ακόμα δύο σκληρούς δίσκους 500GB Seagate Momentus σε διάταξη RAID 1.

Δευτερεύοντα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop είναι η σύνδεση με ασύρματα δίκτυα χάρη στο PRO/Wireless 5300AGN, ένα Bluetooth module, HD audio με surround ήχο, biometric security, backlit keyboard με numeric keypad, 7-in-1 card reader και θύρες σύνδεσης eSATA, HDMI, USB 2.0 και Firewire. Όπως βέβαια καταλαβαίνετε η τιμή του είναι ιδιαίτερα τσουχτερή καθώς αγγίζει τα $6000. Ωστόσο η τιμή μπορεί να πέσει στα $3917, αρκεί να αφαιρέσετε το δεύτερο σκληρό δίσκο και 4GB RAM, να αλλάξετε τον Blu-Ray burner σε player και να βάλετε έναν Core 2 Duo T9600 αντί του extreme.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.