Bill Gates και Steve Balmer: Τι λένε οι ισχυροί της Microsoft για το Chrome OS;

goog-main_1439809c

Μεγάλη εντύπωση προξένησε η δήλωση του Bill Gates στο CNET για το OS της Google. Από τα λόγια του δείχνει (ή θέλει να φανεί) πως δεν ανησυχεί καθόλου, δηλώνοντας μάλιστα ότι το Chrome OS του θυμίζει πολύ το Linux και για αυτό το λόγο δεν ανησυχεί.

There's many, many forms of Linux operating systems out there and packaged in different ways and booted in different ways

Ακόμη αναφέρει ότι έμεινε έκπληκτος που ο κόσμος κάνει τόσο θόρυβο για το συγκεκριμένο OS.

"In some ways I am surprised people are acting like there's something new. I mean, you've got Android running on Netbooks. It's got a browser in it.

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω αν τα λόγια αυτά είναι αληθινά, ή αν κρύβουν μία ανησυχία πίσω τους. Σε κάθε του πρόταση προσπαθεί να "κάψει" το OS της Google, χτυπώντας κατευθείαν στα "θεμέλια" του συγκεκριμένου λειτουργικού, που θα είναι ένα "browser-based operating system". Μάλλον αυτή η ιδέα δε άρεσε ούτε στον Gates και όπως φαίνεται ούτε και στον Steve Balmer, τον CEO της Microsoft. Μάλιστα για τον Ballmer η ιδέα για ένα browser-centric OS ήταν μία αποτυχία.

Ballmer noted that half of PC use today is spent doing work outside the browser.

Για την ακρίβεια για τον Ballmer η όλη ιδέα για ένα εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα δεν ήταν καθόλου καλή. Προσέξτε τα λόγια του από το τελευταίο keynote στο Microsoft's Worldwide Partner Conference στη Νέα Ορλεάνη.

"We don't need a new operating system,""What we do need to do is to continue to evolve Windows, Windows Applications, IE (Internet Explorer), the way IE works in totality with Windows and how we build applications like Office...and we need to make sure we can bring our customers and partners with us."

Αν και συμφωνώ κατά μία έννοια με τον Gates στο ότι το Chrome OS λόγω του ότι θα είναι open source θυμίζει λίγο linux (τουλάχιστον στην ιδεολογία), με τον Ballmer είμαι αντίθετος. Σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να καθησυχάζαμε με ένα μόνο λειτουργικό σύστημα. Αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν θα υπάρχει και εξέλιξη.

Τέλος και οι δύο ισχυροί άντρες της Microsoft είπαν κάτι που πιστεύω ότι είναι σωστό. Η Google πριν καλά καλά ξεκινήσει, έχει ήδη δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα (Android) και πάει να δημιουργήσει και ένα δεύτερο. Είχε κάνει και η Microsoft κάτι παρόμοιο με τα Windows 95 για τον απλό κόσμο και τα Windows NT για τις επιχειρήσεις. Το να έχεις 2 λειτουργικά συστήματα δεν είναι απαραίτητα θετικό.

"The last time I checked you don't need two client operating systems,"..."It's good to have one." Ballmer

Πάντως βλέποντας τη δουλειά που έκανε η Google με το Android, θέλω να πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα του Chrome OS, θα μας καταπλήξει.

[via] [via]

Σχολιάστε >
28 σχόλια
|
Κατηγορίες:

28 απαντήσεις στο “Bill Gates και Steve Balmer: Τι λένε οι ισχυροί της Microsoft για το Chrome OS;”

  1. Ο/Η Ventrix λέει:

    Δυο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για δυο διαφορετικές πλατφόρμες.

    Η μια τρέχει σε κινητά, η άλλη σε υπολογιστές. Το γεγονός οτι το Android *μπορεί* να τρέξει σε υπολογιστές δεν θα πρέπει να μας μπερδεύει.

    Τέλος, αφού ο κόσμος χρειάζεται ενα λειτουργικό σύστημα, γιατί δεν έβγαλαν windows 95 για τις mobile συσκευές αλλά τα Windows CE;

  2. Ο/Η Ioannis Karavas λέει:

    Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι το Chrome OS θα είναι "πρωτοποριακό". Αμφιβάλλω όμως για το πόσο θα είναι "λειτουργικό". Δηλαδή, πως θα χειρίζεται τους πόρους πόσο ασφαλές θα είναι. Η Google δεν είναι microsoft, ούτε Apple. Η Apple στηρίχθηκε στην σταθερότητα του Unix και το δικό της Hardware και δεν είχε πρόβλημα, η Microsoft πολύ απλά... βγάζει νέα έκδοση κάθε χρόνο μιας και δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Η Google τι θα κάνει; Το φοβάμαι το ζήτημα.

  3. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Μα πάνω κάτω η γενική ιδέα αν όχι ένα μεγάλος μέρος του πυρήνα των windows mobile είναι ίδιο με τα Windows gia pc (εκτός αν κάνω λάθος). Αντίθετα η Google θέλει να ξεκινήσει ένα δεύτερο OS απο το 0.

  4. Ο/Η Kostas λέει:

    ego thimame ton balmer pos gelage otan akouso gia to iphone...

    nomizo pos apla i istoria epalambanete..

  5. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Καλά και εγώ αυτό πιστεύω. Περισσότερο με λόγια ανησυχία μοιάζουν αυτά. Πάντως στο σημείο που λέει ότι δε χρειάζομαστε άλλο λογισμικό και ότι μόνο τα Windows πρέπει να εξελίσουμε...πραγματικά νευρίασα

  6. Ο/Η Anestis Chatzidiakos λέει:

    Όταν μια μεγάλη εταιρία-αντίπαλος βγάζει ένα προϊόν που εκ των πραγμάτων θα χτυπήσει το δικό σου, από την μία δεν πρέπει να το απαξιώσεις (ώστε να μην φανείς αλλαζόνας) και από την άλλη δεν πρέπει να δείξεις τρομοκρατημένος. Πρέπει να κρατήσεις μία μέση στάση.

    Ballmer και Gates έστω και με το γάντι το απαξιώνουν, όμως καμιά φορά και αυτή η απαξίωση δεν υποκρύπτει φόβο; Κάτι σαν το iPhone που ανέφερε κι ο Κώστας.