Εφαρμογές της Google εγκαταλείπουν (επιτέλους) την beta φάση

gmail-logo

Σε ένα από τα πολλά post σχετικά με τον Google Chrome, είχαμε αναφέρει πως ήταν αξιοσημείωτο ότι ο browser πέρασε γρήγορα την beta φάση του, σε αντίθεση με άλλα projects της Google, που για πολλά χρόνια έμεναν στάσιμα σε αυτή. Ποιες είναι οι εφαρμογές αυτές; Πρόκειται για το Google Docs, το Calendar, το Talk και φυσικά το Gmail.

Στην ανάπτυξη ενός λογισμικού, η beta φάση είναι μία από τις σημαντικότερες, που βοηθά τις εταιρίες να διορθώσουν το προϊόν τους εκμεταλευόμενες πάντα το απαραίτητο feedback από τους χρήστες. Η Google όμως όλα αυτά τα χρόνια έκανε κατάχρηση του όρου "beta" . Και αν αυτό αρχικά μπορεί να δείχνει ότι η εταιρία δίνει μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια και θέλει οι εφαρμογές της να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες, με το πέρασμα του χρόνου κάνει αρνητική εντύπωση. Γιατί κακά τα ψέμματα οι χρήστες δεν εμπιστεύονται πάντα τις beta εφαρμογές.

Μπορεί η αλλαγή αυτή να είναι φαινομενικά ασήμαντη, αφού ουσιαστικά θα λείπει ένας χαρακτηρισμός των εφαρμογών, που κατά τ' άλλα είναι ποιοτικότατες. Όμως έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις το να μπορούν να βασιστούν σε ένα λογισμικό και να μπορούν να υπάρξουν κάποιες premioum παροχές έναντι κάποιας συνδρομής, κάτι για το οποίο δεν βοηθάει το "beta" δίπλα από το κάθε λογότυπο.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.