Public Enemies

public-enemies-poster

O Johhny Depp υποδύεται τον διαβόητο ληστή τραπεζών John Dillinger στην Αμερική του μεγάλου κραχ στο Public Enemies, του Michael Mann.  Στην ταινία πρωταγωνιστούν και οι Cristian Bale, Marion Cotillard, Billy Crudup.

Ο Dillinger έπαιζε συνεχώς κυνηγητό με το FBI και είχε γίνει πονοκέφαλος κυρίως για έναν πράκτορα τον οποίο υποδύεται ο Christian Bale. Τελικά έγινε διάτρητος από σφαίρες έξω από το Θέατρο του Σικάγου το 1943. Όπως δηλώνει ο Depp, «ο Dillinger ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με ενθουσίαζαν όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία. Ίσως και λόγω του παππού μου μπόρεσα εύκολα να συνδεθώ με τον ρόλο». Να σημειώσουμε εδώ ότι ο παππούς του Depp ήταν γνωστός παράνομος την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ο Depp μάλιστα δηλώνει ότι στο πρόσωπο του Dillinger βλέπει έναν άλλον Robin Hood καθώς έκλεβε τράπεζες την εποχή του οικονομικού κραχ, μια εποχή μεγάλης φτώχιας και σίγουρα κάποια από αυτά θα τα έδινε και σε άλλους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο σκηνοθέτης Michael Mann γύρισε την ταινία στα ίδια μέρη που έδρασε ο Dillinger και μάλιστα ο Depp μπόρεσε να κρατήσει μια βαλίτσα που άφησε πίσω του ο Dillinger σε μια από τις εξορμήσεις του σε τράπεζες καθώς και να φορέσει το παντελόνι που φορούσε όταν τον γάζωσαν με τις σφαίρες! Και σύμφωνα με τον Depp το παντελόνι του έκανε τέλεια! Φαίνεται λοιπόν από όλα τα σημάδια ότι ήταν μοιραίο ο Depp να συναντηθεί με τον Dillinger.

Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.