Μπαίνουμε στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης

digital-tv

Η αλήθεια είναι ότι την φράση του τίτλου την ακούμε εδώ και πολύ καιρό. Από χθες (Τετάρτη 24 Ιουνίου) όμως κάναμε ένα βήμα ακόμα, αφού έγινε η παρουσίαση της εταιρίας DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε. Είναι μια εταιρία που θα αναλάβει να βάλει σε "ψηφιακή" τροχιά τόσο τα μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ, όσο και όποιο άλλο κανάλι μπορεί νομικά και θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της, με τρόπο ανάλογο με αυτόν της ΕΡΤ.

H Digea θα παρέχει κυρίως υπηρεσίες δικτύωσης και πολυπλεξίας στους σταθμούς ικανές ώστε μέχρι το 2010 το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών να καλύπτει το 60% του πληθυσμού.  Η εκπομπή (με το σύστημα κωδικοποίησης MPEG4/H.264/AVC) θα ξεκινήσει το καλοκαίρι από το Καμάρι Ξυλοκάστρου, το φθινόπωρο θα επεκταθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ από το 2010 θα προστεθεί στις περιοχές αυτές η Λάρισα και η Πάτρα.

Όλο αυτό το εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα 4 με 5 χρόνια. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η αγορά να είναι έτοιμη όσον αφορά τον εξοπλισμό, κάτι που συμβαίνει ήδη και αναμένονται μόνο κάποιες ρυθμίσεις από την Πολιτεία, κυρίως όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης γενικότερα. Αν όλα αυτά γίνουν τότε η Digea, παράλληλα με την ΕΡΤ, θα γίνουν οχήματα της μετάβασης της Ελλάδας στην ψηφιακή τηλεόραση, την στιγμή που τώρα έχουμε την μεγαλύτερη διείσδυση της επίγειας αναλογικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, σε ένα ποσοστό που φτάνει το 95%.

Πληροφορίες από in.gr

Image [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.