Εμπνευσμένες διαφημίσεις από αντικαπνιστικές καμπάνιες

smoking-kills-gun-l

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε όλοι, από την 1η Ιουλίου θα ισχύει ένας νέος νόμος και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι δίνεται έμφαση στις αλλαγές που είναι αναγκαίες σε χώρους διασκέδασης ή το κατά πόσο σέβεται ο νόμος τα δικαιώματα των καπνιστών. Όμως κύριος στόχος του εγχειρήματος είναι η μείωση του καπνίσματος, που πραγματικά αποτελεί μάστιγα. Εμείς ανακαλύψαμε μια σειρά από ενδιαφέρουσες εικόνες, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της αντικαπνιστικής καμπάνιας διεθνώς και σας παρουσιάζουμε λίγες από αυτές.

Όλες πανέξυπνες, κάποιες πιθανόν να σας φανούν σκληρές ή και μακάβριες. Το αν θα πετύχουν τον στόχο τους μένει να διαπιστωθεί στο επόμενο διάστημα. Παρακάτω έχω επιλέξει τρεις που μου άρεσαν περισσότερο (πέρα από την κεντρική), ενώ τις υπόλοιπες μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

smoking-kills-04-l

smoking-kills-hang-vsuicide-smoking-v

Μπορεί να μην αποτελεί κατεξοχήν τεχνολογική είδηση, άλλα πέρα από το γεγονός ότι κατά καιρούς σας παρουσιάζουμε εμπνευσμένες διαφημίσεις, το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Από την πλευρά μου, αν και πιστεύω ότι η ομάδα του Away συμμερίζεται αυτή την ευχή, ελπίζω να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος σωστά, γιατί δυστυχώς στην χώρα μας κάτι τέτοιο σπάνια γίνεται. Να μην έρθουν σε δύσκολη θέση ούτε οι καπνιστές, ούτε οι μη καπνιστές άλλα κυρίως να σταματήσει το κάπνισμα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Εμπνευσμένες διαφημίσεις από αντικαπνιστικές καμπάνιες”

  1. Ο/Η kostas λέει:

    To aftokinita pote tha ta apogorepsoun?

    ta ergostasia?

    tis kairaies sto kentro tis athinas?

    les kai to monadiko provlima einai to kapnisma...

    me ola afta pou anapnaioume kai trome to tsigaro den mporeis na sou kanei kan to 10% tis zimias...

    alla nai to ksexasa to tsigaro to kaboun efkola den exoun provlima...

    (sta aftokinita omos meionoun tous forous...)

  2. Ο/Η hyperspaced λέει:

    Πολύ ωραίο το ποστ.

    Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο site που αν και τεχνολογικά προσανατολισμένο, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα.

    Το κάπνισμα είναι αιτία πολλών καρκινογεννέσεων και απόφραξης αρτηριών που οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο.
    Δυστυχώς ο τρόπος ζωής μας είναι τέτοιος που ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε τα εργοστάσια, ούτε οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να κλείσουν έτσι εύκολα. Η λογική όμως ότι ΔΕΝ απαγορεύουμε το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους διότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι παιδιάστικη και φυσικά λάθος.

  3. [...] Away.gr Μοιράσου το με: Ρίξτε μία ματιά:Γυαλιά ηλίου: υγεία, αλλά και αισθητική (0)Blackberry VS iPhone (Ad Videos) (1)Πρωταθλητές στην παχυσαρκία! (1) Tags: αντικαπνιστής, αντικαπνιστικές διαφημίσεις, διαφημίσεις, καμπάνιες, κάπνισμα, καπνός, τσιγάρο, υγεία [...]