Η Apple συνεργάζεται με την TomTom και μετατρέπει το iPhone σε GPS

iphone-tomtom-wwdc09-small

Αν η ανακοίνωση του νέου iPhone 3G S και της καινούργιας σειράς των MacBook ήταν δύο αναμενόμενα νέα από την χθεσινοβραδινή, ώρα Ελλάδας, βασική παρουσίαση της Apple στο WWDC 09, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το ίδιο και για την ανακοίνωση της συνεργασίας της Apple με την TomTom. Η γνωστή εταιρία GPS συμφώνησε με την Apple να μεταφέρει τις δυνατότητες ενός GPS στην οθόνη του Jesus Phone, μέσω μιας εφαρμογής η οποία θα κάνει $19 και θα είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με την Apple. Παράλληλα η TomTom κατασκεύασε ένα ιδιαίτερο stand για το iPhone, με το οποίο το αγαπημένο σας κινητό θα κολλάει αποτελεσματικά στο τζάμι του αυτοκινήτου σας.

Το ερώτημα το οποίο δεν έχει απαντηθεί από την TomTom μέχρι στιγμής έχει να κάνει με το γιατί αποφάσισαν να ρίξουν στην αγορά ένα τόσο φτηνό GPS το οποίο ουσιαστικά προκαλεί σημαντικό ανταγωνισμό στα βασικά τους προϊόντα.

[via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Η Apple συνεργάζεται με την TomTom και μετατρέπει το iPhone σε GPS”

  1. Ο/Η 24net.gr λέει:

    και η βασική ερώτηση είναι: θα πρέπει πάλι να έχουμε σύνδεση internet για να δουλεύει σωστά το GPS ή όχι?

  2. Ο/Η orck λέει:

    και εγω τωρα εαν γραψω για το τηλεφωνο που δεν μπορει να κανει ουσιαστικα τιποτα θα θεωρηθω κακοβουλος, ζηλιαρης και αλλα γραφικα
    που ακομη και copy-paste επρεπε να περασουν ποσα χρονια; τα ελληνικα αλλα τοσα και τωρα ηρθε και το gps
    πρωτοποριακη δυνατοτητα, ολα τα wm κινητα το κανουν out of the box
    ελεος με την παντοφλα πια
    http://crystalunicorn.files.wordpress.com/2008/09/iphone-vs-stone.jpg

  3. Ο/Η nickop λέει:

    Ισχύει κ για Ελλάδα αυτό?Θα διατίθεται δηλαδή κ στα Ελληνικά?

  4. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @24net.gr

    Αν μιλάμε για Application προφανώς δεν θα χρειάζεται 3G ή GPRS για να δουλέψει.

    @orck

    Να υποθέσω ότι είσαι Blackberry lover;

    @Δεν ξέρω αν οι χάρτες θα είναι μεταφρασμένοι στα ελληνικά, ωστόσο θα υπάρχουν και χάρτες της Ελλάδας, ιδιαίτερα των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

  5. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    @ orck

    Καλησπέρα, όντως σε αυτά που γράφεις έχεις δίκιο και θα συμφωνήσω μαζί σου. Εγώ από την αρχή είχα κάποιους μικρούς ενδοιασμούς για το iPhone. Ήταν μία περίοδος που χρειαζόμουν επειγόντως νέο κινητό και σκέφτηκα να το αγοράσω, αλλά δε μ'άρεσε που σαν smartphone δεν είχε δυνατότητες που σε άλλα κινητά (όχι smartphone) ήταν αυτονόητες (π.χ. mms, flash video, video recording, changeable battery (χούι της Apple που δε λέει να σταματήσει να το κάνει)), μπορεί να με διαψεύσει και ο Δημήτρης σε αυτά που λέω. Βέβαια ένας άλλος λόγος που με συνέβαλλε στο να μην το αγοράσω ήταν και τα απίστευτα συμβόλαια που προσέφεραν οι εταιρείες :p.

    Επίσης και το cut/copy-paste ήταν όντως ένα μειονέκτημα, σε ένα κινητό δε κάνει μεγάλη αίσθηση, αλλά σε ένα τέτοιο smartphone μπορώ να πω ότι η απουσία του είναι αισθητή. Είχε μειονεκτήματα σαν Phone, το i του όμως ήταν τέλειο. Πρέπει να σκεφτείς και το άλλο, το δυνατό του σημείο δεν ήταν ποτέ το mms και το video record (μεταξύ μας τώρα, πόσα mms έχεις στείλει στη ζωή σου;), αλλά το multi-touch του. Στα χέρια μου έχουν πέσει αρκετά touchscreen κινητά και κανένα δεν έφτανε όυτε στο ελάχιστο το iPhone.

    Όλα αυτά όμως τελείωσαν, πλέον ήρθε ο αντικαταστάτης του, το iPhone 3GS, στο οποίο έχουν εξαλειφθεί σχεδόν όλα τα μειονεκτήματα του προγόνου και με το νέο OS 3.0 που θα κουβαλάει θα είναι ένα πολύ καλό κινητό. Μάλιστα το συγκεκριμένο σκέφτομαι σοβαρά να το αγοράσω...και ας είμαι fan της Nokia (ερωτευμένος με το N97 :p και ας έχει symbian 60 ακόμα :S)