Φήμες για τη G300 σειρά της NVidia

nvidia-vs-ati

Το 2008 μπορεί να θεωρηθεί ως η χρονιά αναζωογόνησης για τις κάρτες γραφικών. Η AMD παρουσίασε την εκπληκτική σειρά Radeon HD 48xx, ενώ η NVidia έβγαλε τις πανίσχυρες κάρτες της σειράς G2xx. Όπως φαίνεται το 2009 θα είναι ακόμα καλύτερο, καθώς η NVidia θα παρουσιάσει τη σειρά G300, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και μία απάντηση από την AMD-ATI, αν και αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο να νικήσει. Γιατί το λέω αυτό; Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται η σειρά G300 θα είναι πανίσχυρη.

Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν ακουστεί είναι τα εξής: 700MHz GPU clock, 1100MHz memory clock και 1600MHz shader clock. Η "ιπποδύναμη" αυτών των καρτών θα είναι τρομαχτική, ωστόσο μάλλον τρομαχτικός θα είναι και ο αριθμός των watt που θα χρειάζονται για να λειτουργήσουν, αλλά ας μη μιλήσουμε για αυτά τώρα. Ας συνεχίσουμε λοιπόν με τον αριθμό των shader units που αγγίζει το 512 (αριθμός διπλάσιος των shader units που έχουν οι περισσότερες GPU σήμερα).

Με το υψηλό memory clock που έχουν αυτές οι κάρτες, μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι θα είναι ικανές να "σπρώξουν" 281.6GB/s memory bandwidth, δηλαδή διπλάσιο bandwidth από αυτό που έχει η GTX 280. Ακόμη να αναφέρουμε ότι η G300 σειρά θα χρησιμοποιεί νέους επεξεργαστές με νέα instruction sets που θα αντικαταστήσουν τα τωρινά SIMD execution και εκτιμάται ότι θα έχουν δυνατότητα επεξεργασίας μέχρι 2,5 teraFLOPS.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για τη τεχνολογία κατασκευής της συγκεκριμένης σειράς αλλά μάλλον θα είναι των 40nm. Ανυπομονώ να ακούσω ακριβέστερες πληροφορίες από την ίδια την NVidia.

[via TechSpot & TechReport] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.