Η Intel παρουσίασε το Moblin 2.0 (Linux OS)

moblin

Η Intel έβγαλε τη beta έκδοση του λειτουργικού συστήματος Moblin 2.0. Το Moblin 2.0 είναι μία διανομή linux σχεδιασμένη να δουλεύει στη σειρά επεξεργαστών Intel Atom, οι οποίοι κυριαρχούν στη κατηγορία των netbook και των low-cost υπολογιστών. Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2007 από την Intel και στη συνέχεια άρχισε να αναπτύσσεται δωρεάν όπως σχεδόν κάθε διανομή linux.

Το νέο release περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο user interface βασισμένο στο Clutter Animation Framework. Ακόμη διαθέτει ένα "m_zone" home page το οποίο παρέχει άμεση πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες. Το νέο γραφικό περιβάλλον του Moblin επιτρέπει γρήγορα και εύκολα την εκτέλεση αρκετών λειτουργιών όπως την έναρξη των αγαπημένων σας προγραμμάτων, web browsing, ημερολογίου και media player και όλα αυτά με το πάτημα 2-3 κουμπιών που βρίσκονται στη γραμμή εργαλείων στη κορυφή της οθόνης.

Σύμφωνα πάντα με την Intel, τα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Moblin είναι η γρήγορη εκκίνηση (σχεδόν 10 δευτερόλεπτα), small footprint καθώς και η αύξηση της διάρκειας αυτονομίας του συστήματος (λιγότερες απαιτήσεις , άρα λιγότερη δαπάνη ενέργειας επομένως αύξηση διάρκειας της μπαταρίας). Για όποιον θέλει να δώσει μία ευκαιρία σε αυτό το λειτουργικό σύστημα των 640mb, μπορεί να το κατεβάσει από εδώ (και εδώ βρίσκεται το user guide). Καλό θα ήταν βέβαια αν το δοκιμάσετε να αφήσετε και ένα feedback μέσω bugzilla.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.