Το Facebook σε ρόλο σύμβουλου καθοδήγησης στο πανεπιστήμιο

college_students_0401

Το ποιο πανεπιστήμιο σε δέχτηκε είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, ωστόσο αυτό φαίνεται πως αλλάζει πλέον εξαιτίας του facebook. Εξάλλου δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος μπήκε που, όταν ένας συμμαθητής/τρια σου μπαίνει σε ένα group που ονομάζεται " New York University Class of 2013". Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν το Facebook υιοθέτησε και το ρόλο του "College Guidance Counselor". Η Sophie Ramayat, μία 18χρονη από τη Silicon Valley, μπήκε στο group NYU 2013 όπως και στα group τριών άλλων πανεπιστημίων στα οποία έγινε δεκτή (University of Richmond, University of Washington και American University). Μέσα από τις συζητήσεις που γινόντουσαν στα group, κατάφερε να καταλάβει τι είδους φοιτητές είχε το κάθε πανεπιστήμιο π.χ. όπως δήλωσε και η ίδια

"I noticed that everyone at the University of Richmond is white."

Το ίδιο ακριβώς κάνουνε και χιλιάδες άλλοι φοιτητές, καθώς μέσα από τα groups των πανεπιστημίων προσπαθούνε να καταλάβουνε ποιο είναι το κατάλληλο πανεπιστήμιο για τους ίδιους. Αυτό είναι κάτι που δε πέρασε απαρατήρητο από τους υπεύθυνους των πανεπιστημίων. Όπως δήλωσε ο M.J. Knoll-Finn, αντιπρόεδρος αποδοχής φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Emerson:

"Facebook has been a wonderful way for us to hear what students are thinking." "Before, we'd only hear from the exceptionally ecstatic or upset student who bothered to write in, but now we can see exactly what the average accepted student is thinking and how they're deciding between schools."

Βέβαια τα περισσότερα 2013 group είναι δημιουργημένα από παιδιά που έχουν γίνει δεκτά στο κάθε πανεπιστήμιο. Το Emerson είναι από τα λίγα πανεπιστήμια το οποίο έχει official group. Ο creator του group, Mike Petroff που είναι ο Web Manager του Emerson, είπε ότι μέσα από το group λύνει απορίες στους νέους φοιτητές π.χ. πως θα αποκτήσουν mail του πανεπιστημίου κτλπ. Επιπλέον ανεβάζει βίντεο για να δείξει το πανεπιστήμιο σε παιδιά που δε μπορούν να πάνε να το δουν, αλλά τη περισσότερη ώρα αφήνει τα παιδιά να συνομιλούνε μεταξύ τους για να δει τι γνώμη έχουν για το πανεπιστήμιο και αν θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Τέλος να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και group του στυλ "REJECTED! Class of 2013", π.χ. ο Ted Williams απορρίφθηκε από το Yale, αλλά έγινε δεκτός στο Wesleyan και αυτό που είδε μέσα στο group του Wesleyan είναι ότι υπήρχαν και άλλα παιδιά που βρισκόντουσαν στην ίδια θέση.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Facebook σε ρόλο σύμβουλου καθοδήγησης στο πανεπιστήμιο”

  1. [...] Away.gr Μοιράσου το με: Tags: facebook, social networks, επιλογή πανεπιστημίου, πανεπιστήμιο, σύμβουλος σπουδών [...]