Η Google προσθέτει voice και location-based αναζήτηση στο BlackBerry

Η Google ανακοίνωση την προσθήκη νέων δυνατοτήτων για το BlackBerry. Η πρώτη δεν είναι άλλη από το Voice Search, το οποίο όπως δηλώνει και το όνομα της, θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση χρησιμοποιώντας την φωνή τους, όπως γίνεται στο iPhone και στο T-mobile G1. Για να πραγματοποιηθεί αυτό οι χρήστες απλά απλά έχουν πατημένο το πλήκτρο Talk και λένε την λέξη κλειδί για να γίνει η αναζήτηση.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι αρκετά χρήσιμη, αφού εκτός του ότι η αναζήτηση γίνεται πιο εύκολη προσπερνώντας προβλήματα ορθογραφίας,  πλέον κάποιος μπορεί να κάνει κάποια αναζήτηση ακόμα κι όταν δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να πληκτρολογήσει, όπως για παράδειγμα κατά την οδήγηση. 

Αρκετά ενδιαφέρον έχει ο συνδυασμός του Voice Search με την Location-based αναζήτηση, που επιστρέφει αποτελέσματα βασισμένα όχι μόνο στην λέξη κλειδί άλλα και στην τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής. Αρκεί για παράδειγμα να πείτε "pizza" για να σας επιστρέψει τις κοντινές πιτσαρίες όπως και πληροφορίες πάνω στο χάρτη γι' αυτές.

Οι αναβαθμίσεις αυτές και όχι μόνο είναι διαθέσιμες στο m.google.com για κάθε μοντέλο BlackBerry που χρησιμοποιεί OS 4.1 και πάνω ενώ για το Voice Search θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον OS 4.2.

[via

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.