Οι TIMES έστησαν την ιστορία του Google και του CO2

Χθες ανέβασα ένα νέο σχετικά με μια μελέτη που έκανε ο καθηγητής Alex Wissner-Gross, του Harvard, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα τα οποία παράγοντας από την Google ήταν ιδιαίτερα υψηλά. Στη συζήτηση που ακολούθησε υποστήριξα σθεναρά την θέση πως οι μεγάλες εταιρίες πρέπει να έχουν αυξημένη κοινωνική ευθύνη, ειδικά σε θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει φυσικά, ωστόσο από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη είδηση δημιουργήθηκε μέσα στο γραφείο της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας The Times.

Όπως ο ίδιος ο Wissner-Gross σχολίασε ποτέ δεν έδωσε τέτοιου ίδιους μελέτη στη δημοσιότητα, σημειώνοντας ότι τα επτά γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα για κάθε δύο αναζητήσεις δεν είναι δική του τιμή. Πάντως, όπως και ο ίδιος σημείωσε, η χρήση του Google έχει σημαντικό περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο κυρίως λόγω των τεράστιων ποσών ενέργειας που καταναλώνει η εταιρία. Εξαιτίας, κυρίως, της προσπάθειας της εφημερίδας για γρήγορη ενημέρωση όπως φαίνεται οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και αποτέλεσαν την βάση της συγκεκριμένης ιστορίας.

[via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Οι TIMES έστησαν την ιστορία του Google και του CO2”

  1. Ο/Η stelioss λέει:

    paidia o an8rwpos ta piRe! pliro8ike kai poli xonta malista!:)

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @stelioss
    Στον Wissner-Gross αναφέρεσαι;

  3. Ο/Η orck λέει:

    χθες ελεγα οτι η ειδηση ειναι για την κοινωνικη κριτικη της μεσημεριανης ζωνης

    χεχε <--χαιρεκακο γελιο, με υφος "στα ελεγα εγω" :) :) :)

  4. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @orck

    Όταν έγραφα το άρθρο σκεφτόμουν ότι θα κάνεις αυτό το σχόλιο! :D

  5. Ο/Η xalki λέει:

    Μην πειράζετε την "Do No Evil". Τώρα φαίνεται καλή:
    "...Google ...laid out its plan for philanthropy and announced $25 million in grants aimed at addressing climate change as well as poverty and health issues in developing countries...."
    πηγη:
    http://tinyurl.com/2znwzm
    σε 10 χρόνια να δούμε.