To iPhone Pro όπως δεν πρέπει να είναι

Μάλλον το κλίμα των γιορτών και τα πολλά γλυκά ζάλισαν του υπευθύνους του Gizmodo οι οποίοι παρουσίασαν χθες το ιδανικό, κατά την άποψη τους, iPhone Pro. Με διπλή κάμερα και ένα slide πληκτρολόγιο που μοιάζει πολύ με το Nintendo DS το ιδανικό θα πρέπει να έχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα για να χωράει όλα μας τα τραγούδια (και τα δεδομένα). Μάλιστα, στο Gizmodo πιστεύουν πως το iPhone Pro είναι η φυσική συνέχεια που πρέπει να ακολουθήσει η Apple καθώς είναι απλά... λογικό να παρουσιάσει ένα μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Η άποψη μου είναι πως εάν η Apple λανσάρει ένα κινητό με αυτές τις δυνατότητες θα έχει κάνει ένα μεγάλο εμπορικό λάθος και θα έχει πάει αρκετά βήματα πίσω. Ακόμα και οι απαιτητικοί Businessman οι οποίοι στην αρχή έδειχναν αρκετά σκεπτικοί με την χρηστικότητα του πληκτρολόγιο του iPhone τελικά το αγάπησαν, ενώ η camera δεν αποτελεί από μόνη της κριτήριο επιλογής κινητού. Ακόμα και οι κάτοχοι ενός Cybershot κινητού έχουν σπίτι τουλάχιστον δύο "δυνατές" φωτογραφικές μηχανές, μια compact και μια DSLR. Άρα η χρήση της κάμερας ενός κινητού περιορίζεται μέσα στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα δύο Mpixels που προσφέρει το iPhone να μοιάζουν αρκετά.

Μόνη αλλαγή η οποία ίσως να είναι χρήσιμη είναι η προσθήκη μιας δεύτερης κάμερας στο μπροστινό μέρος της συσκευής, πάνω από την οθόνη. Λέω "ίσως" καθώς για να είναι πραγματικά χρήσιμη θα πρέπει να τραβάει video και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη για πραγματοποιεί βίντεο-συζητήσεις μέσω ορισμένων applications (Skype;).

Το σίγουρο είναι πως αν η Apple σκέφτεται να δημιουργήσει ένα Pro μοντέλο του iPhone στο μέλλον δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαβάσει τη δημοσίευση του Gizmodo, θα τις βάλει ιδέες που δεν πρέπει να έχει.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “To iPhone Pro όπως δεν πρέπει να είναι”

  1. Ο/Η Μήτσος99 λέει:

    Κι εσύ δηλαδή τί άλλο προτείνεις να έχει εκτός από την "ίσως δεύτερη κάμερα"; Γιατί στο παραπάνω post βγαίνει το συμπέρασμα να μην αλλάξει τίποτα.