Δείκτες καταλληλότητας στο internet

Φαίνεται πως η σημείωση πως ένα site είναι ακατάλληλο για ανήλικους δεν είναι αρκετή για την Βρετανική κυβέρνηση, που θεωρεί το Internet ένα επικίνδυνο μέρος. Έτσι σκέφτεται πολύ σοβαρά να ορίσει ένα σύστημα με δείκτες καταλληλότητας των ιστοσελίδων, που είναι γραμμένες στα Αγγλικά, παρόμοιο με εκείνο που ισχύει στις ταινίες. Μάλιστα έχει αρχίσει συζητήσεις και με τις ΗΠΑ ώστε να συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Το σχέδιο αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Andy Burnham, δίνοντας κατηγορίες site ( G, PG, PG-13 κλπ), αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν στις ταινίες. Επίσης ζήτησε από τους ISP να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες αποκλειστικά για site φιλικά προς τα παιδιά, ενώ να συνεργαστούν ώστε κάποιες άλλες ιστοσελίδες με όχι και τόσο... καλό περιεχόμενο να απομακρυνθούν μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Αν πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο προφανώς δεν θα πρόκειται για κάποια προσπάθεια λογοκρισίας του διαδικτύου, άλλα στο να γίνει πιο ασφαλές. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα σε κάποιες σελίδες σημειώνεται ότι το περιεχόμενό τους απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και στα περισσότερα φόρουμ, υποτίθεται πως οι χρήστες πρέπει να είναι άνω των 13 ή 15 ετών. Αν ένα τέτοιο μέτρο όμως εφαρμοστεί, οι διαβαθμίσεις καταλληλότητας θα είναι σαφώς περισσότερες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.