Schopfer Oculus, το πολυτελές γιγάντιο "ψάρι"

Για τους περισσότερους από εμάς είναι σκληρό να βλέπουμε κάτι που δύσκολα μπορούμε να αποκτήσουμε, θυμάστε άλλωστε το concept design του Charles Kalpakian , ε τώρα θα σας παρουσιάσουμε το Schöpfer Oculus, ένα γιοτ πολυτέλειας 250 ποδιών το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα γιγαντιαίο ψάρι. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το Oculus μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και να ταξιδέψει άνετα στους 25 κόμβους, με το οπίσθιο τμήμα του να παραμένει ανοικτό όπως ένα γιγαντιαίο σαγόνι που τρώει τους επιβάτες ζωντανούς μεταφέροντας τους στην πολυτέλεια.

Ακόμη διαθέτει 2 μεγάλα στρογγυλά παράθυρα τα οποία μοιάζουν περισσότερο με τα "μάτια" του γιγαντιαίου ψαριού. Εσωτερικά το Oculus χωρίζεται σε 3 επίπεδα, το πρώτο επίπεδο διαθέτει μία κυλινδρική τραπεζαρία και έναν κεντρικό "σωλήνα σκαλοπατιών και ανελκυστήρων". Το δεύτερο επίπεδο του "ψαριού" είναι αφιερωμένο κυρίως στον ιδιοκτήτη το του γιότ, αφού εκεί βρίσκεται η σουίτα του καθώς και η σκάλα που οδηγεί στο τρίτο επίπεδο που βρίσκεται ένα ιδιωτικό σαλόνι, η γέφυρα και το δωμάτιο του καπετάνιου.

Στο δεύτερο επίπεδο επίσης βρίσκονται τα δωμάτια των καλεσμένων καθώς και τα λουτρά. Τα σχέδια του Oculus βρίσκονται στο τελικό στάδιο και μάλλον πολύ σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Το Oculus σχεδιάζεται από την Schöpfer Yachts, μία εταιρεία η οποία ιδρύθηκε φέτος με έδρα τις ΗΠΑ και ασχολείται με την αναζήτηση και δημιουργία προηγμένης αισθητικής και τεχνολογίας σε γιότ.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο σχεδιαστής του Oculus είναι ο Ε. Kevin Schöpfer, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, από τον οποίο πήρε το όνομα και το γιοτ.

[via Gizmodo, Schopfer Yachts and DVICE]

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.