Carpooling.gr για λιγότερα αυτοκίνητα στην πόλη

Μια ιδιαίτερη startup company υπέπεσε στην αντίληψη μου τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για το Carpooling.gr, μια υπηρεσία η οποία καλεί όλους τους χρήστες να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους στο σπίτι και να προτιμήσουν την ομαδική μεταφορά προς ένα προορισμό με ένα και μόνο IX.

 

Σύμφωνα με την υπηρεσία το Carpooling.gr είναι:
Το carpooling.gr είναι μια ελεύθερη πύλη που λειτουργεί ως μέσο για την προσφορά ή/και την ζήτηση μέσων μεταφοράς για οργάνωση ταξιδιών εντός Ελλάδας. Δεν είναι κάποιο γραφείο απασχόλησης. Προσφέρουμε μόνο το μέσο για να μπορέσετε να ζητήσετε προσφορές και αιτήματα. Η υπηρεσία του carpooling.gr λειτουργεί χωρίς καμία παρέμβασή μας. Αν βρείτε ένα κατάλληλο "δρομολόγιο" (προσφορά ή αίτημα) επικοινωνείτε με τον οδηγό/επιβάτη για να κάνετε την "κράτηση" (η επικοινωνία γίνετε με τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Δηλαδή συμφωνείτε για τα σχετικά του ταξιδιού το χώρο συνάντησης, τα έξοδα και τον χρόνο αναχώρησης.

Η υπηρεσία χωρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς. Carpooling για events, για όλο τον κόσμο και τέλος εταιρικό carpooling. Η ιδέα όπως είπαμε απλή. Καταχωρείται τα στοιχεία σας και τον προορισμό σας και δίνεται με αυτό τον τρόπο στους υπόλοιπους χρήστες της υπηρεσίας την δυνατότητα να έρθουν μαζί σας, αν φυσικά πηγαίνουν στο ίδιο μέρος με εσάς. Στο τέλος του ταξιδιού η πόλη θα έχει γλιτώσει από τουλάχιστον ακόμα ένα με δύο αυτοκίνητα, ενώ η τσέπη σας μερικά ευρώ βενζίνης.

Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάποια στοιχεία για χρηματοδότηση από κάποιο VC firm ή Angel Fund, αν κάποιος γνωρίζει σχετικά κάτι ας μας ενημερώσει στα σχόλια.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.