To laptop των $100 και στην Ευρώπη

Στο Away είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, στο project του One Laptop Per Child, και το πρόγραμμα Get One, Give One, σύμφωνα με το οποίο κάποιος καταναλωτής από τις αναπτυγμένες χώρες έχει την δυνατότητα να αγοράσει ένα τέτοιο laptop στην διπλάσια τιμή, ώστε με την αγορά του να δίνεται ταυτόχρονα κι ένα laptop σε ένα παιδί σε μια αναπτυσσόμενη χώρα. Αυτό ακριβώς το πρόγραμμα έρχεται και στην Ευρώπη από τις 17 Νοεμβρίου.

O Nicholas Negreponte ανακοίνωσε την πρόθεση του, να τρέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε 27 χώρες της Ευρώπης, όπως και στην Ρωσσία, την Τουρκία και την Ελβετία στο World of Health IT Conference στην Κοπεγχάγη. Όταν θα κυκλοφορεί το laptop στην Ευρώπη θα στοιχίζει 313 ευρώ.

Το πρόγραμμα Get One, Give One εφαρμόζεται στις ΗΠΑ από το τέλος του 2007 και ήδη έχουν πωληθεί 190000 μηχανήματα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Ωστόσο υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην παράδοση των laptops σε εκείνους, που τα είχαν παραγγείλει. Γι' αυτό ο οργανισμός προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την Amazon, η αξιοπιστία της οποίας, βοήθησε στο να λυθεί το πρόβλημα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.