[Review] Saints Row 2

Το Saints row 2 είναι το sequel ενός τίτλου της THQ με περιεχόμενο παρόμοιο με την γνωστή σειρά Grand Theft Auto. Κλοπές αυτοκινήτων, εκβιασμοί, δολοφονίες γνωστών προσώπων, καταστροφές και γενικό πανδαιμόνιο σε ένα και μοναδικό τίτλο.
Το concept είναι απλό: μετά την διάλυση της προηγούμενης συμμορίας σας, εσείς βρίσκεστε στο νοσοκομείο με γάζες στην μάπα και με έναν βαρύ πονοκέφαλο. Η αποστολή σας απλή: δημιουργήστε μια καινούρια συμμορία και να κερδίσετε τον έλεγχο των περιοχών.
Το single player mode χωρίζεται σε αποστολές. Θα σας ζητηθεί να ελευθερώσετε εγκληματίες, να λαμβάνετε μέρος σε πολέμους συμμοριών, σε άγρια ξεκαθαρίσματα στους δρόμους. Το πρώτο όμως που θα κάνετε είναι να διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σας. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Δεν περιορίζεστε μόνο στην επιλογή φύλου και χρώματος. Μπορείτε να επιλέξετε το σωματότυπο, την εθνικότητα, το βάρος και ύψος, τα χαρακτηριστικά του προσώπου (από φρύδια και σαγόνι μέχρι και το μέγεθος του κεφαλιού, τη φωνή τον τρόπο κίνησης και τις ατάκες του. Δεν περιορίζεστε στην επιλογή συγκεκριμένου χαρακτηριστικού για το φύλο που διαλέξατε, οπότε μπορείτε να πειραματιστείτε κάνοντας μερικούς πολύ περίεργους συνδυασμούς, οι περισσότεροι των οποίων θα μπορούσαν κάλλιστα να δουλέψουν σε τσίρκο.

Gameplay: Το βασικό στοιχείου του τίτλου είναι η πλήρης ελευθερία του παίκτη. Η ολοκλήρωση της βασικής αποστολής δεν είναι ο μοναδικός και απόλυτος στόχος, Μπορείτε να περιπλανηθείτε ελεύθερα στην περιοχή και να συμμετέχετε σε διάφορες δραστηριότητες (όπως η ξενάγηση ξένων στην πόλη, η πρόκληση καταστροφών), σε αγώνες ταχύτητας, να αυτοπροσληφθείτε σε διάφορα επαγγέλματα, να φέρνετε εις πέρας πληρωμένα συμβόλαια και άλλα παρόμοια . Περάστε ευχάριστα τον χρόνο σας σκοτώνοντας μέλη αντίπαλων συμμοριών, κυνηγώντας μπάτσους και τρομοκρατώντας αθώους πολίτες. Αλλά μην σας ξεγελά η φαινομενική τους αδυναμία. Πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι αποδεικνύονται οι γριούλες που θα σας κυνηγούν με το ένα χέρι στη μέση και το άλλο με σπρέι. Ο πανικός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και οι ντόπιοι θα τρέχουν σαν αγρίμια του δάσους όταν αντιληφθούν φωτιά. Εξασκηθείτε στην ρίψη ανθρώπων και προσπαθήστε να τους πετάξετε μακριά για να κερδίσετε σεβασμό.

Η κλοπή οχημάτων είναι μια ακόμη εγκληματική σας ικανότητα. Οι περισσότεροι οδηγοί σταματούν για να μην σας χτυπήσουν και εσείς το εκμεταλλεύεστε για να τους πετάξετε έξω και να πάρετε το αυτοκίνητο. Κάθε όχημα είναι ευάλωτο και μπορεί, αν δεχτεί μεγάλη ζημιά, να ανατιναχθεί, παίρνοντας φωτιά και καίγοντας τους επιβάτες του. Μπορείτε να το καταστρέψετε με λίγες σφαίρες, αλλά όταν πυροβολείτε ένα όχημα φροντίστε να διατηρείτε μια λογική απόσταση από τον στόχο. Όταν διαλύονται τα κομμάτια τους εκσφενδονίζονται προς διάφορες κατευθύνσεις με μεγάλη πιθανότητα να σας χτυπήσουν. Αντίστοιχο με την ρίψη πεζών είναι η πτώση με όχημα, και αμείβεστε ανάλογα με την απόσταση που διανύθηκε.

Το οπλοστάσιο σας είναι μεγάλο: από katana και μαχαίρια μέχρι rpg, πολυβόλα και καραμπίνες. Αν δεν σας φτάνουν αυτά, χρησιμοποιείτε και ότι μπορείτε να σηκώσετε από το έδαφος. Αφήστε ελεύθερο τον σαδιστή που κρύβετε μέσα σας και κατακρεουργήστε το κοπάδι. Ανάλογα με το αντικείμενο το οποίο κρατάτε έρχονται και διάφοροι περιορισμοί. Σε δύσκολες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα περαστικό σαν ανθρώπινη ασπίδα. Μπορείτε να κάνετε απλούς συνδυασμούς κινήσεων σε άοπλες μάχες και να χτυπήσετε τον αντίπαλο ακόμα και όταν πέσει κάτω.

Σε ορισμένες αποστολές θα προστατεύετε πρώην καταδίκους, μελλοντικά μέλη της συμμορίας σας και άλλα κακοποιά στοιχεία. Αν και σας βοηθάνε, πολλές φορές θα κολλάνε σε διάφορα σημεία, είτε γιατί βρήκανε κάποια αντίσταση, είτε για να χαζέψουν το τοπίο και θα πρέπει να γυρίσετε να τους βρείτε. Παρ' όλα αυτά η AI που τους ελέγχει είναι αρκετά καλή σε κάποια σημεία, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα και να αντεπεξέλθουν σε μια άοπλη μάχη. Εάν μπείτε σε αυτοκίνητο ή σε άλλο όχημα θα σας ακολουθήσουν, μπαίνοντας στη θέση του συνοδηγού και πυροβολώντας τους διώκτες σας από το παράθυρο. Στη περίπτωση που επιλέξετε μηχανή, μπορούν είτε να καθίσουν μαζί σας είτε να βρουν μια δική τους.

Σε κάποιες συνοικίες θα βρείτε πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε. Να συλλέγετε αντικείμενα που ξεκλειδώνουν collectibles, να πηγαίνετε για shopping therapy ή να σχεδιάσετε εκπληκτικά graffiti. Στο λημέρι σας (γιάφκα αν προτιμάτε) θα έχετε πρόσβαση σε χρήματα που έρχονται από τις περιοχές που ελέγχετε, σε μια γκαρνταρόμπα που περιέχει ότι ρούχα έχετε αγοράσει, το οπλοστάσιο. Στην αρχή είναι ένα αχούρι αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αγοράζοντας πανάκριβο εξοπλισμό, όπως home theater, plasma Tv. Έχετε πρόσβαση στα cutscenes και διάφορα mini games.
(10/10)

Γραφικά: Τα γραφικά δεν είναι το δυνατό σημείο του τίτλου. Ικανοποιητικά ως έναν βαθμό, δεν έχουν μεγάλη λεπτομέρεια στην υφή και την σχεδίαση (κυρίως στους εσωτερικούς χώρους και το περιβάλλον). Οι περιοχές, όμως, που μπορείτε να εξερευνήσετε είναι αρκετά μεγάλες και περιέχουν πάρα πολλά αντικείμενα για να αλληλεπιδράσετε (πεζούς για να πατήσετε με το αυτοκίνητο, στύλους, φράκτες και τραπεζάκια για να ξηλώσετε, τενεκέδες για πρόχειρο όπλο). Η ποικιλία των οχημάτων είναι μεγάλη, αν και δεν χρησιμοποιούνται διάσημες μάρκες ή πραγματικά ονόματα αυτοκινήτων. Αρκετά εύκολα στην οδήγηση και ευπρόσιτα σε ζημιές, Κάντε ένα crash test.
(8/10)

Ήχος: Ο ήχος που θα σας συντροφεύει είναι ο καθημερινός θόρυβος της πόλης. Αρκετά ρεαλιστικός και ποικιλόμορφος. Η μουσική λείπει όταν περπατάτε στους δρόμους. Η είσοδος σε κάποιο όχημα, εκτός από πρακτική για την μετακίνησή σας σε μεγάλες αποστάσεις, είναι και διασκεδαστική. Θα ακούσετε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς με μια ποικιλία μουσικών θεμάτων: από rap μέχρι heavy metal.
(8/10)

Χειρισμός: O έλεγχος είναι εύκολος στην εκμάθηση και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν θα σας προκαλέσει πρόβλημα. Ο χειρισμός των οχημάτων είναι απλός. Μια κάποια πρόκληση παρουσιάζει ο χειρισμός των όπλων, καθώς θα πρέπει να κινείτε τον στόχο και τον χαρακτήρα.
(10/10)

Replay value: Λόγω του μεγάλου αριθμού των δραστηριοτήτων που είναι διαθέσιμες, ο παίκτης μπορεί να αποθαρρυνθεί να ξαναρχίσει εφ' όσων έχει τερματίσει. Αντί για αυτό μπορεί να ξαναπαίξει τις δραστηριότητες που έχει ήδη φτάσει στο δυσκολότερο επίπεδο.
(8/10)

Value for money: Αν δεν έχετε αγοράσει ή παίξει ποτέ Grand Theft Auto, ή θέλετε να παίξετε κάτι πιο ελεύθερο τότε το Saints row 2 πρέπει να το δοκιμάσετε.
(9/10)

Πλατφόρμα: Playstation 3 (Xbox 360, PC)
Developer: Volition
Publisher: THQ
Διάθεση: Zegetron
Παίκτες: 1-12
Τύπος: Action

Youtube:

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.