Max Payne (2008)

O Max Payne είναι ένας αστυνομικός, που προσπαθεί να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από την άγρια δολοφονία της οικογένειας του και του συνεργάτη του. Διψασμένος για εκδίκηση μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον σκοτεινό υπόκοσμο, το μυστήριο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει εκτός της μεγάλης προδοσίας και εχθρούς πέρα από τον φυσικό κόσμο.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Max Payne, σαν τίτλος video game, το 2001, πολλοί θεώρησαν πως πρόκειται για μια ταινία που μεταφέρθηκε σε μια κονσόλα! Σ' αυτό βοήθησαν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, η έμφαση που δόθηκε από τους δημιουργούς του στην φωτογραφία, στους διαλόγους, στους χαρακτήρες άλλα και τις σκηνές video στην εξέλιξη της ιστορίας του παιχνιδιού. Με λίγα λόγια οι δημιουργοί μας έδωσαν την δυνατότητα να ελέγχουμε τον πρωταγωνιστή μιας ταινίας δράσης με στοιχεία φιλμ νουάρ.

Η μεταφορά του παιχνιδιού στην μεγάλη οθόνη, φάνταζε αναπόφευκτη και μάλλον άργησε. Ο σκηνοθέτης Τζον Μουρ μετέφερε στην ταινία όλα αυτά τα στοιχεία νουάρ και δράσης του παιχνιδιού, θέλοντας το δημιούργημά του να κινείται στα λεπτά όρια που διαχωρίζουν την πραγματικότητα με το μεταφυσικό. Άλλωστε σε προηγούμενες δουλειές του έδειξε ότι μπορεί να σκηνοθετήσει τόσο ταινίες δράσης (Behind Enemy Lines) όσο και μεταφυσικές (The Omen). Χρησιμοποιεί την υποκειμενική κάμερα, δίνοντας στον θεατή την δυνατότητα να δει την εξέλιξη από τα μάτια του πρωταγωνιστή, ενώ με μια πρωτοποριακή μέθοδο slow motion μεταφέρει και στην μεγάλη οθόνη τις slow motion, άλλα ταυτόχρονα ιλιγγιώδεις, σκηνές δράσεις που υπάρχουν στο παιχνίδι.

Ακόμα κι αν μας φαίνεται εύκολη η μεταφορά του Max Payne στον κινηματογράφο, κυρίως επειδή το παιχνίδι από μόνο του είχε ένα πάρα πολύ καλό σενάριο και σκηνοθεσία, οι παραγωγοί της ταινίας τονίζουν την δυσκολία του εγχειρήματός τους. Ήθελαν η ταινία να είναι πρωτότυπη και ξεχωριστή, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Το αν το κατάφεραν είναι στην κρίση σας και μπορείτε να το διαπιστώσετε αφού δείτε το Max Payne στους κινηματογράφους, από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μίλα Κούνις, Όλγα Κουριλένκο, Μπο Μπρίτζες, Κρις Ο'Ντόνελ, Νέλι Φουρτάντο
Σενάριο: Μπο Θορν
Σκηνοθεσία: Τζον Μουρ

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.