[Review] Sega Superstars Tennis

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε τον Nikolai Davydenko ή την Anna Kournikova που κρύβετε μέσα σας, να χύσετε τόνους ιδρώτα, να κάψετε και καμία θερμίδα, να ανταγωνιστείτε τους σκληρότερους τενίστες που γνώρισε η ανθρωπότητα και να αναδειχθείτε πρωταθλητές στον νέο τίτλο της Sega, Sega Superstars Tennis. Διάσημοι ήρωες, φοβερά γήπεδα και super κινήσεις όλα συνδιασμένα με αρκετές δόσεις χιούμορ.
Άλλο ένα παιχνίδι της Sega που φέρνει σε αντιπαράθεση παλαιούς ήρωες μαζί με νέους. Από τους δοκιμασμένους πάλιουρες Sonic, Tales, Amy, τον μεγάλο Dr Eggman μέχρι πιο πρόσφατες προσθήκες στο roster, όπως τον NiGHTS. Κάποιοι είναι πιο aggressive όπως ο Gilius από τη σειρά Golden Axe. Αυτοί δεν χρειάζονται ρακέτα. Αρπάζουν το τσεκούρι, το ανεμίζουν άγρια, ουρλιάζουν μια ακατάληπτη πολεμική ιαχή, σφάζουν την μπάλα, πηδάνε το δίχτυ και σφάζουν και τον αντίπαλο. Οι πιο light χαρακτήρες φοράνε πατίνια και πατομπούκαλα.
Οι πίστες είναι εμπνευσμένες από το εκάστοτε game από το οποίο προέρχεται ο χαρακτήρας. Για τον Sonic, το περιβάλλον αποτελείτε από διάφορα γνωστά αντικείμενα όπως power-ups, δαχτυλίδια και κλασσικούς επίπεδους χώρους. Για τον Dr Eggman, το παιχνίδι φιλοξενείται στο εργαστήριο του, το οποίο είναι γεμάτο με ρομπότ. Ο NiGHTS, με το καλύτερο γήπεδο στο παιχνίδι, διοργανώνει τα ματς στην υπέροχη Nightopia (το γήπεδο είναι γεμάτο νερό. Η μπάλα κινδυνεύει από οξείας μορφής πνευμονία αν γλιτώσει τον πνιγμό).

Στον τομέα του gameplay, το παιχνίδι δεν σας περιορίζει στις βασικές κινήσεις ενός τενίστα και έχει και διαφορετικές super moves για κάθε χαρακτήρα! Οι ήρωες επίσης δεν δεσμεύονται στους κοινότυπους περιορισμούς ενός παιχνιδιού τένις. Κάθε χαρακτήρας υπερτερεί σε ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό (πχ ο Sonic σε ταχύτητα). Οι super moves μπορούν να ενεργοποιηθούν αρκετά εύκολα, εφ' όσον φυσικά ο χαρακτήρας πληρεί τις ανάλογες προϋποθέσεις (και μόνο σε αγώνες τένις). Τα modes είναι αρκετά για να σας κρατήσουν αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη σας. Στην επιλογή Tournament (singles, doubles) θα παίξετε 5 ματς με 5 διαφορετικούς αντιπάλους και στο τέλος θα αντιμετωπίσετε ένα «boss». Μπορείτε να παίξετε με έναν φίλο σας σε doubles. Στην επιλογή Match (singles, doubles) θα παίξετε έναν απλό αγώνα τένις είτε μόνος σας είτε με φίλους. Η επιλογή Quickmatch κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε παίκτη. Στο Games βρίσκονται όλα τα παιχνίδια που παίξατε και ξεκλειδώσατε στο Superstars (χωρισμένα σε ζώνες, για έναν ή μέχρι 4 παίκτες). Η επιλογή Superstars σας επιτρέπει να παίξετε δεκάδες mini games, τα οποία είναι χωρισμένα σε ζώνες. Κάποιες από αυτές είναι κλειδωμένες και ξεκλειδώνονται παίζοντας συγκεκριμένα παιχνίδια. Υπάρχουν διάφορες προκλήσεις: είτε θα διαγωνιστείτε σε τουρνουά, απλά ματς είτε ενός είτε δυο παικτών (ο δεύτερος παίκτης ελέγχεται από την AI), είτε θα παίξετε διάφορες αποστολές. Σε κάθε αποστολή θα σας δίνονται στόχοι και θα βαθμολογείστε ανάλογα με την απόδοσή σας (βαθμολογείται η επίδοσή σας και στους αγώνες τένις). Μπορείτε να ξεκλειδώσετε καινούρια mini games, ζώνες, χαρακτήρες, μουσική. Οι αποστολές διαφέρουν ανάλογα με την ζώνη την οποία επιλέξατε. Οι αγώνες τένις διέπονται από τις γνωστές κινήσεις παρόμοιων παιχνιδιών: δεν έχετε μεγάλη αυτονομία, απλά πρέπει να χτυπάτε την μπάλα όταν βρίσκεται στην δική σας πλευρά (η θέση που θα βρίσκεστε υπολογίζεται από το παιχνίδι). Κάνετε σέρβις κουνώντας το remote (ή πατώντας το κατάλληλο κουμπί).

Μπορείτε να αλλάξετε την κατεύθυνση της, στέλνοντας την σε διαφορετική γωνία. Αν σας έρθει μια ψηλοκρεμαστή, θα εμφανιστεί ένας δείκτης στο γήπεδο. Αν πάτε γρήγορα και χτυπήσετε την μπάλα τότε θα αποκτήσει αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Μπορείτε να στείλετε την μπάλα χαμηλά, τόσο ώστε να αγγίξει το δίκτυ, και να κερδίσετε έναν εύκολο πόντο όταν ο αντίπαλος είναι αρκετά μακριά για να την χτυπήσει. Τα doubles θα σας οδηγήσουν στην τρέλα, διότι ο συμπαίκτης σας που ελέγχεται από την AI μπορεί συχνά να οδηγηθεί σε loop και να χάνει πόντους με τον ίδιο τρόπο. Μεγαλύτερη αυτονομία στις κινήσεις σας δίνεται σε κάποια mini games, τα οποία σας βάζουν να μαζεύετε δαχτυλίδια ή να αποφύγετε εχθρικά πυρά. Εδώ μπορείτε να κινείτε εσείς τον χαρακτήρα σας στην δική σας πλευρά του γηπέδου.
Τα γραφικά είναι καρτουνιστικά. Τα επίπεδα είναι γεμάτα πολυγωνικά μοντέλα. Διαθέτει ένα πλήθος χρωματικών αποχρώσεων. Είναι τα γνωστά, ισορροπημένα και πολυγωνικά μοντέλα και χρώματα που έχουν δομήσει πολλά άλλα παιχνίδια της Sega με πρωταγωνιστές τις διάφορες μασκότ της. Διαθέτουν μεγάλη ακρίβεια στον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού από το οποίο προήρθαν. Υπάρχουν δύο διαφορετικές γωνίες της κάμερας που μπορείτε να επιλέξετε, η μια πάνω και πίσω από τη δική σας πλευρά του γηπέδου και η άλλη βρίσκεται στην πλάγια πλευρά του γηπέδου. Παρουσιάζεται replay όταν η μπάλα βγει έξω.
Σε κάποια mini games μπορείτε να επιλέξετε το χειριστήριο που θα χρησιμοποιήσετε: το remote σε οριζόντια ή σε κάθετη ή το nunchuk. Το τι θα επιλέξετε επηρεάζει και τον χειρισμό ο οποίος είναι εύκολος στην εκμάθηση.
Η μουσική δένει με τις πίστες, κάποια κομμάτια είναι αρκετά γνωστά ενώ άλλα προέρχονται από συγκεκριμένα παιχνίδια. Τα ηχητικά εφέ εμπεριέχουν τις κραυγές των χαρακτήρων και έναν εκφωνητή που λέει το σκορ και τον νικητή.

Βαθμολογία: 8/10

Αway.gr says: Φοβεροί χαρακτήρες, χαρακτηριστικές super-moves και μια πλειάδα από παιχνίδια για να παίξετε θα σας κάνουν να κολλήσετε με αυτό τον τίτλο. Άλλωστε ποιος δεν θέλει για πολλοστή φορά να παίξει με τον Sonic σε ένα spin-off τίτλο;

Είδος παιχνιδιού: Sports
Διαθέσιμο: Wii (Xbox 360, Playstation 2, Playstation 3, Nintendo DS)
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Sumo Digital
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.