[Review] Sega Bass Fishing

Άρχισε η περίοδος ψαρέματος πέρκας στον καινούριο τίτλο του διάσημου franchise της Sega, Sega Bass Fishing. Όσοι από εσάς θέλετε να γίνετε κανονικοί ψαράδες πρέπει να αρχίσετε γρήγορα την προπόνηση, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και η πολυπόθητη άδεια επίσης, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περνάς τον χρόνο σου από το να ψαρεύεις σε μια λιμνούλα. Ξεσκονίστε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας πιάνοντας εικονικά ψάρια σε λιμνούλες, κάστρα, πόλεις και χωριά, αφανίστε ολόκληρους ψηφιακούς πληθυσμούς πέρκας και προσπαθήστε να τσιμπήσετε το ψάρι το χοντρό για να αναδειχθείτε πρωταθλητής σε αυτό το παιχνίδι.
Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι ένας καλός ψαράς θα πρέπει να διαθέτει υπομονή και επιμονή. Το ψάρι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος και αρκετά έξυπνος. Μπορεί να ξεφύγει από το αγκίστρι σας, να κλέψει το δόλωμα ή να σπάσει την πετονιά με την τεράστια δύναμή που έχει. Χρειάζεται καρτερικότητα και μια διαφορετική φιλοσοφία από τους κυνηγούς για να πιάσετε αυτό το πανούργο θήραμα. Αν διαθέτετε υπομονή, επιμονή και είστε και φιλόσοφος τότε αυτό το παιχνίδι είναι για εσάς. Αν πιστεύετε ότι για να πιάσετε την πονηρή την πέρκα θα πρέπει να είστε γρήγορος, εύστροφος και να διαθέτετε καλά αντανακλαστικά, αυτός ο τίτλος σας παρέχει playable επιλογές με μεγαλύτερη δυσκολία.
Τα βασικά modes είναι τέσσερα. Στο arcade mode πρέπει να ρίχνετε γρήγορα την πετονιά και, πριν τελειώσει ο χρόνος, να έχετε πιάσει τόσα ψάρια ώστε να ξεπερνάνε σε βάρος το όριο κιλών που έχει οριστεί για να περάσετε στην επόμενη πίστα. Όσο πιο πολύ προχωράτε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Αν θέλετε κάτι πιο ανταγωνιστικό, υπάρχει το Tournament Mode, όπου θα διαγωνιστείτε σε διάφορα τουρνουά για να στεφθείτε πρωταθλητής. Ο χρόνος που δίνεται είναι περισσότερος από τον αντίστοιχο του Arcade. Το Nature mode είναι για τους κλασσικούς ψαράδες, που αγαπάνε την ηρεμία και την βαθιά σκέψη. Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου και δεν ακούγεται μουσική. Τελευταία επιλογή το practice mode, όπου θα εξασκηθείτε στο ψάρεμα χωρίς πολλούς περιορισμούς και με διάφορες ενδείξεις και συμβουλές για το τι θα πρέπει να κάνετε.

Το παιχνίδι αναγκάζει τον παίκτη να αναπτύξει στρατηγικές ώστε να πιάσει τις πέρκες (αν και όχι πολύ περίπλοκες απλά κάποιες βασικές και στοιχειώδεις μεθόδους). Ένας σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την θέση και την διάθεση της πέρκας είναι η θερμοκρασία του νερού. Όταν είναι υψηλή, τα ψάρια πηγαίνουν σε μεσαίο βάθος και είναι ιδιαίτερα πεινασμένα, οπότε ότι και να τους ρίξετε θα το φάνε. Σε κανονικές θερμοκρασίες τα ψάρια ανεβαίνουν εις τον αφρό της θάλασσας με περίεργες ορέξεις. Σε χαμηλές θερμοκρασίες τα ψάρια καταδύονται προς τον βυθό, όπου το νερό είναι λίγο πιο ζεστό. Τριγυρίζουν μες την ξινίλα και θα φτύνουν τα συνηθισμένα δολώματα. Εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό από διαφορετικά δολώματα, οξείς ήχους και την τεχνική σας στο καλάμι.
Στα του gameplay, όλα τα modes ακολουθούν τις ίδιες βασικές μεθόδους.
Πρώτα θα πρέπει να επιλέξετε δόλωμα, ανάλογα με τον καιρό και την θερμοκρασία του νερού. Ύστερα επιλέγετε που θα στήσετε την βάρκα (ή γενικώς το μέρος που βρίσκεστε και από το οποίο θα ρίξετε το δόλωμα) και το μέρος που θέλετε να ρίξετε το δόλωμά σας. Προσπαθήστε να στοχεύσετε σε σημεία που φαίνονται περιγράμματα ψαριών και ρίξτε το δόλωμα. Χρησιμοποιείτε το Remote σαν να κρατάτε καλάμι ψαρέματος. Η πετονιά κινείται σύμφωνα με τις κινήσεις σας και εσείς πρέπει να προσελκύσετε ψάρια κινώντας το κατάλληλα. Όταν τσιμπήσει το ψάρι, εμφανίζεται μια μπάρα που συμβολίζει την δύναμη που ασκείται πάνω στο αγκίστρι από την αντίσταση του ψαριού και του δικού σας τραβήγματος. Όσο η ένταση είναι υψηλή, η γραμμή μπορεί να σπάσει και να φύγει το ψάρι, οπότε πρέπει να κινείτε το remote ώστε να μειωθεί η ένταση. Όταν η πίεση φτάσει σε επιτρεπτά επίπεδα, μπορείτε να τραβήξετε το ψάρι. Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι να πιάσετε το ψάρι.

Στη συνέχεια θα ζυγιστεί και ανάλογα το βάρος του, θα πέσει σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες: small one, average, big one και huge (με τα ανάλογα επιφωνήματα έκπληξης, χαράς ή απογοήτευσης). Στο Arcade mode παίρνετε επιπλέον χρόνο ανάλογα με την κατηγορία του ψαριού και την στιγμή που θα τσιμπήσει.
Στον τομέα του χειρισμού, πρέπει να εξασκηθείτε λίγο μέχρι να κατανοήσετε τον έλεγχο. Για να αποκτήσει το παιχνίδι μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το nunchuk για να τραβάτε το αγκίστρι.
Στον τομέα των γραφικών, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην απεικόνιση των ψαριών και την αναπαράσταση του υδρόβιου περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός όσο και η κίνηση της πέρκας έχει μια φυσικότητα, είτε όσο κινείται ελεύθερη στο νερό, είτε όταν είναι αγκιστρωμένη. Η όλη αυτή αίσθηση φυσικότητας χάνεται όταν έχει πιαστεί, καθώς κρέμεται σαν σανίδα, χωρίς να αρχίσει να συσπάται ούτε για μια στιγμή. Οι κινήσεις του ψαρά είναι λίγο σπασμωδικές. Το περιβάλλον διαθέτει όλες τις μικρές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την τοποθεσία. Για παράδειγμα, στις πόλεις υπάρχουν κτίρια και γέφυρες, στον βυθό της λίμνης υπάρχουν διάφορα σκουπίδια και πέτρες. Η εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας αλλάζει και το περιβάλλον, από τη δημιουργία σκιών μέχρι και το επίπεδο ορατότητας, Σε αντίθεση με το σχεδιασμό των μοντέλων και των διάφορων στοιχείων, τα χρώματα είναι πολλές φορές μουντά, είτε πάνω είτε κάτω από το νερό.

Βαθμολογία: 7,5/10

Αway.gr says: Όμορφο περιβάλλον, δυνατότητες για εναλλαγή καιρού, εναλλαγή μέρας-νύχτας και οπτικού αποτελέσματος των αλλαγών που δημιουργούν φτιάχνουν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα για ψάρεμα. Θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα είδη ψαριών εκτός της πέρκας έστω και για διακόσμηση. Θα σας κρατήσει απασχολημένους για μερικές ώρες.

Είδος παιχνιδιού: Hunting
Διαθέσιμο: Wii
Εκδότης: Sega
Ανάπτυξη: Cavia
Διάθεση: Zegetron

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.