Κατερίνα Μουτσάτσου, από το LA με αγάπη!

Δεν θα προσπαθήσουμε να σας συστήσουμε την Κατερίνα Μουτσάτσου. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν μιλάμε για μια ηθοποιό που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά επιτυχημένα σίριαλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία (Τα σύνορα της Αγάπης). Αν σε αυτά προσθέσετε τις κινηματογραφικές της συμμετοχές (Η Λίζα και όλοι οι άλλοι κ.α.) αλλά και το επιτυχημένο πέρασμα της από την μουσική σκηνή στο πλευρό γνωστών ελλήνων μουσικών όπως ο Δημήτρης Κοργιαλάς και οι Goin Through τότε σίγουρα αναφερόμαστε σε μια ιδιαίτερα ταλαντούχα, πολυσύνθετη και επιτυχημένη παρουσία. Η Κατερίνα ωστόσο πριν λίγους μήνες έκανε την μεγάλη έκπληξη και ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό την Mecca του κινηματογράφου, το LA και πιο συγκεκριμένα το Hollywood. Έχοντας πλέον περίπου μισό χρόνο στην ‘πρωτεύουσα' του θεάματος η Κατερίνα είναι άκρως ανανεωμένη, γεμάτη νέες εμπειρίες αλλά και πολλά όνειρα και στόχους. Για όλα αυτά μας μιλάει αυτόν τον μήνα αποκλειστικά στο Away.gr. Απολαύστε την!

Away.gr: Εδώ και περίπου 5 μήνες έχεις εγκατασταθεί μόνιμα στο LA. Περιέγραψε μας μια τυπική μέρα σου στην Αμερική.

Κατερίνα Μουτσάτσου: Οι μέρες στο Λος Αντζελες δεν έχουν ποτέ τη λεγόμενη καθημερινότητα. Κι αυτό γιατί γνωρίζεις πάντοτε καινούργιους ανθρώπους, πηγαίνεις σε ραντεβού, σε πρεμιέρες ταινιών και σε Q&A's που δεν είναι μόνο βράδυ, και πάντοτε θα προκύψει μια συνάντηση για μεσημεριανό που θα σου ανατρέψει το πρόγραμμα. Για να μην αναφέρω τα κάστινγκ ή τις συναντήσεις με μάνατζερ. Παρόλ'αυτά, τα μαθήματα θεάτρου με το δάσκαλο μου (κάθε Τετάρτη 6 ώρες), παραγωγής στο UCLA, χορού hip hop 4 φορές τη βδομάδα είναι σταθερή αξία και έχουν πολύ διάβασμα. Επίσης παίζω τέννις κάθε Τρίτη και Κυριακή απόγευμα (διπλό). Το ομορφότερο κλαμπ του West Hollywood είναι δίπλα στο σπίτι μου! Σε όλα αυτά πρόσθεσε τα κοινωνικά και τη δουλειά στο ιντερνετ (2 ώρες την ημέρα!). Δε μένει χρόνος ούτε για ύπνο!

A: Τι σε έκανε να αφήσεις μια επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα τόσο στην υποκριτική (περισσότερο) όσο και στο τραγούδι (λιγότερο) για να κυνηγήσεις το αμερικάνικο όνειρο; Πιστεύεις πως αυτή ήταν η επόμενη πρόκληση στην καριέρα σου ή απλά ήθελες μια περίοδο ηρεμίας και ξεκούρασης;

K.M.: Αν θέλεις ηρεμία και ξεκούραση μάλλον δεν έρχεσαι στο Λος Αντζελες, κι αν είχες έρθει γι αυτό το ξεχνάς. Για μένα είναι μια περίοδος ανατροπής. Μετά τα πάμπολλα πηγαιν-έλα στην Τουρκία ήθελα να ζήσω σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο. Το συνδύασα με το μέρος που είναι η μέκκα της δουλειάς μου, σαφώς για την εμπειρία. Το οτι βέβαια είσαι μακριά απ'όλους βοηθάει πολύ. Βρίσκεσαι αντιμέτωπη με τον εαυτό σου, δυσκολίες, αναμετρήσεις. Επίσης είμαι γεννημένη εδώ (Καλιφόρνια) και ήθελα να έρθω, όχι σαν τουρίστας, αλλά για να μείνω. Είναι από τα πιο δύσκολα και συγχρόνως ωραία πράγματα που έχω κάνει ποτέ. Ετσί νιώθω. Δημιούργησα μια καινούγια ζωή για τον εαυτό μου από το πουθενά, και με εντελώς δικά μου πρακτικά μέσα.

A: Την φετινή περίοδο είχες προτάσεις για κάποια σειρά ή ταινία από την Ελλάδα; Έχω διαβάσει σε συνέντευξη σου που λες ότι όταν συζητιέται το όνομα σου για κάποιο cast σε χαρακτηρίζουν ακριβή. (Nitro August 07) Εξήγησε μου λίγο τι εννοούσες, πιστεύεις ότι κάποιοι έχουν σχηματίσει λάθος γνώμη για εσένα;

K.M.: Προτάσεις έχω πάντα από την Τουρκία. Πολλές. Τώρα ήρθε και μια ενδιαφέρουσα από την Ελλάδα. Ναι, δεν ξέρω αν είμαι ακριβή... έτσι έχω ακούσει! Επιλεκτική είμαι σίγουρα. Επίσης είμαι και μίνιμαλ. Με λίγα πράγματα και καλά να καταφέρνεις να μιλάς στις καρδιές των ανθρώπων, και να γίνεσαι κάθε μέρα και πιο σωστός άνθρωπος ποιώντας ήθος. Δεν με νοιάζει τίποτ'άλλο.

A: Εκτός από την Ελλάδα όμως έχεις κάνει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμα και από την Τουρκία. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει ή υπάρχει περίπτωση να εργαστείς ξανά στην γειτονική χώρα;

K.M.: Γιατί να κλείσει αυτό το κεφάλαιο; Ποτέ δε θα κλείσει κανένα κεφάλαιο ούτε το Λος Αντζελες ούτε η Τουρκία ούτε το Παρίσι ούτε οπουδήποτε βρεθώ κι ανοίγω κεφάλαια. Είμαι ανήσυχη και δε θα αράξω πουθενά. Και είναι αναλόγως πως θα μου τα φέρνει η ζωή.

A: Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι γυρίζονται αρκετές δυνατές και σχετικά ακριβές παραγωγές στην Ελλάδα (Alter Ego, Λούφα και Παραλλαγή, Το φιλί της ζωής κ.α.). Πιστεύεις ότι αρχίζει και αλλάζει κάτι στην ελληνική κινηματογραφική σκηνή;

K.M.: Δεν ξέρω 2 στις 3 ταινίες που αναφέρεις δεν έχω δει. Γενικά πάντως εμένα με ενδιαφέρει ένας ελληνικός κινηματογράφος που να έχει μια «διεθνότητα». Να μπορούν να τη βλέπουν οπουδήποτε και να ενδιαφέρει. Να έχει μια παγκόσμια γλώσσα ακόμα κι αν πορεύεται ελληνικά θέματα. Αυτός δεν είναι ο σκοπός; Οτιδήποτε «τοπικό», και για εσωτερική κατανάλωση δεν μου προκαλεί ενδιαφέρον. Μιλάω σαν κοινό αυτή τη στιγμή. Σαν ηθοποιός επίσης αυτό θα μ'ένδιεφερε, αλλά για να πω την αλήθεια επειδή δεν έχουμε και μεγάλη παραγωγή εννοείται πως θα έβαζα πολύ νερό στο κρασί μου και θα έπαιζα και σε τέτοιες δουλειές. Το έχω κάνει άλλωστε. Με ρωτάς όμως αν αλλάζει κάτι στην κινηματογραφική σκηνή κι η απάντηση είναι όχι. Απογοήτευση. Οποιος πάει ν'αλλάξει κάτι μάλλον την «κάνει».

A: Ποια πιστεύεις ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη (και μεγαλύτερη) στιγμή της καριέρας σου;

K.M.: Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου είναι οι καθημερινές συγκινήσεις των άνθρώπων που εκφράζονται σε μένα ή σε άλλους για μένα με ζεστό τρόπο. Αυτό είναι καθημερινή ευτυχία σε μικρές δόσεις. Τη «μεγάλη» στιγμή δεν την έχω ζήσει ακόμα μάλλον.

A: Πιστεύεις ότι μέχρι τώρα έχεις κάνει λάθη στην δουλειά σου; Αν ναι, έχεις μετανιώσει για κάποιες επιλογές σου αυτά τα χρόνια;

K.M.: Ναι έχω κάνει λάθη. Εχω μετανιώσει για μια ταινία. Για το αποτέλεσμα της όμως όχι για την εμπειρία που μου προσέφερε. Δηλαδή δεν έχω μετανιώσει μάλλον. Αλλά δεν τη θυμάμαι καθόλου με χαρά.

A: Θα ήθελα να μου περιγράψεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας 5 επίθετα δικαιολογώντας τις επιλογές σου!

K.M.: Υπομονετική. Ανοιχτή. Απόλυτη. Διακριτική. Hard Working. Δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω έτσι είμαι.

A: Έχεις μια εξαιρετικά προσεγμένη και καλοσχεδιασμένη ηλεκτρονική σελίδα, δείγμα ότι σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Internet. Ποιες είναι οι αγαπημένες σου σελίδες, τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου βόλτα στο Internet;

K.M.: Μου αρέσει το ίντερνετ. Είναι εργαλείο δουλειάς και επικοινωνίας. Ολα γίνονται μέσα απ'αυτό. Σου απλοποιεί πολλά στην καθημερινότητα. Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, επικοινωνείς με τους ανθρώπους που αγαπάς. Βρίσκεις και σε βρίσκουν παλιοί σου φίλοι, κλείνεις δουλειές, βοηθάς άλλους να κλείσουν δουλειές! Ενημερώνεσαι για καινούργια πράγματα. Βρίσκεσαι στην Αμερική και ακούς ελληνικό ραδιόφωνο! Είναι απίστευτο. Βέβαια είναι και μεγάλη σκλαβειά. Όλοι πια έχουν την απαίτηση «σου στειλα μαιλ και δεν μου απάντησες»! Τι να κάνουμε, όλα τα πραγματα έχουν τη διαλεκτική τους. Νομίζω πάντως οτι είναι μαγικό και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό πια. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την επικοινωνία.

A: Ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία γενικότερα; (Η ερώτηση έχει να κάνει μια οτιδήποτε ηλεκτρονικό έχεις εκτός από PC, από Playstation 3 και μια καλή τηλεόραση υψηλής ανάλυσης μέχρι φωτογραφική και iPod. Ουσιαστικά εδώ μας λες τι έχεις!)

K.M.: Δεν έχω πολλά πράγματα. Τώρα τελευταία πήρα ένα iPod-nano γιατί μου άρεσε ο σχεδιασμός του. Ετοιμάζομαι να φύγω απο το PC και να μεταπηδήσω σε Mac για τον ίδιο λόγο και γιατί μάλλον είναι πιο απλή η λειτουργία του. Κατα τα άλλα εχω μια μικρή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή sony-cybershot, και μια ψηφιακή video camera πάλι Sony. Με playstation δεν έχω καμία σχέση, δεν έχω το χρόνο, προτιμώ τον αθλητισμό και τα πραγματικά παιχνίδια! Τηλεόραση, στην Αμερική αγόρασα μια plasma, πρέπει να την έχω ανοίξει δυό φορές. Πεταμένα λεφτά. Προτιμώ το ίντερνετ για ενημέρωση, και για ψυχαγωγία το σινεμά. Και η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ιδιαίτερα των gadgets. Αλλά μ'αρέσουν αυτοί που τα έχουν και μου τα δείχνουν.

A: Λείπεις όπως είπαμε αρκετούς μήνες από την Ελλάδα. Θέλω κλείνοντας να αφιερώσεις λίγες γραμμές στους θαυμαστές σου στην χώρα, που σίγουρα τους λείπεις πολύ, στέλνοντας τους ένα μήνυμα μέσα από το Away!

K.M.: Θαυμαστές έχω; Με θυμούνται ακόμα; Μακάρι. Αν έχω, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να τους πω εκτός από οτι τους ευχαριστώ που με θαυμάζουν. Και ελπίζω να μην τους απογοητευώ ποτέ με τις επιλογές μου. Κι αν τους απογοητεύω να με συγχωρούν αλλά να μη μου το λένε γιατί είμαι ευαίσθητη και στενοχωριέμαι. Τελικά βρήκα κάτι να πω, είδες;

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο επίσημο site της Κατερίνας www.katerinamoutsatsos.com

Σχολιάστε >
16 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.