Η Microsoft Παρουσιάζει Το Καινούργιο Surface Pro 3

surface-pro-3

Συνεχίζοντας την προσπάθεια της να δημιουργήσει “την ταμπλέτα που θα αντικαταστήσει το laptop σου”, η Microsoft παρουσίασε εχθές το Surface Pro 3.

Είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς που ξεφεύγει από την οθόνη 10.6″ με αναλογία 16:9. Από τώρα αυτή αυξάνεται στις 12″ με αναλογία 3:2. Αλλαγές έχουμε και στο θέμα της ανάλυσης, όπου από τα 1920x1080 περνάμε στα 2160x1440 pixels.

Από μέσα το Surface Pro 3 θα φοράει έναν από τους τελευταίους i3, i5 και i7 της γενιάς Haswell. Για τον i5 γνωρίζουμε πως τρέχει στα 1,6 GHz, μια συχνότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,9 GHz με τη βοήθεια της τεχνολογίας Turbo Boost. Στα πρώτα benchmarks που έτρεξε το AnandTech εντοπίστηκε βελτιωμένη απόδοση από 3% έως και 20% σε σχέση με το Surface Pro 2. Στο κομμάτι των γραφικών η συσκευή βασίζεται στα ενσωματωμένα τσιπ της Intel. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και στο μέγεθος της RAM, όπου οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 GB και 8 GB. Κλείνοντας, θα υπάρχουν διάφορες διαφορετικές εκδόσεις στον SSD, οι οποίες ξεκινούν από τα 64 GB και φτάνουν μέχρι τα 512 GB.

Σύμφωνα με την εταιρεία είναι ο λεπτότερος Intel Core-powered υπολογιστής που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Πιο συγκεκριμένα έχει πάχος μόλις 9,14 χιλιοστά και βάρος 800 γραμμάρια. Όπως καταλαβαίνουμε η Microsoft σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αρκετά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά για την προώθηση της συσκευής. Αρκεί να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έκανε για λογαριασμό της Microsoft ο Panos Panay, χρησιμοποιήθηκε μια ζυγαριά για να δείξει στους δημοσιογράφους πόσο πιο βαρύ είναι το MacBook Air 13″ της Apple.

Όταν κάποιος θέλει να σταθεροποιήσει το Surface Pro 3 σε κάποια επιφάνεια, σήμερα έχει περισσότερες επιλογές από ότι παλιότερα. Η Microsoft σχεδίασε από την αρχή τους μεντεσέδες που το στηρίζουν, κι έτσι πλέον έχεις την επιλογή να το τοποθετήσεις σε οποιαδήποτε γωνία επιθυμείς από 22° έως και 150°.

surface-pro-3-type-cover-01

Παράλληλα η Microsoft δημιούργησε και ένα καινούργιο Type Cover. Όπως ανέφερε ο Panos Panay, ένα από τα παράπονα που είχαν οι καταναλωτές από τα προηγούμενα Surface Pro είχε να κάνει με τη δυσκολία χρήσης της συσκευής πάνω στα πόδια. Αυτό διορθώνεται σε ένα βαθμό από φέτος, αφού το Type Cover κουμπώνει και σε ένα δεύτερο σημείο του Surface Pro 3. Όπως δείχνουν και οι εικόνες, φέτος έχει τοποθετηθεί και ένα μεγαλύτερο trackpad, μια αλλαγή που θα χαροποιήσει πολλούς.

surface-pro-3-type-cover

Το στυλό που συνοδεύει το Surface Pro 3 αλλάζει χρώμα και γίνεται ασημί, για να ταιριάζει περισσότερο στον σχεδιασμό της συσκευής. Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξεις το OneNote με ένα σύντομο πάτημα του πάνω μέρος του στυλό, ενώ με την ίδια κίνηση, όταν έχεις επισκεφτεί μια ιστοσελίδα στον browser, μπορείς να αποθηκεύεις στο OneNote μέρος αυτού που βλέπεις.

Η Microsoft αρχίζει από σήμερα να δέχεται προπαραγγελίες στην αγορά της Αμερικής για το Surface Pro 3. Η έκδοση με τον i3 επεξεργαστή ξεκινάει από τα $799. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, μέχρι το τέλος του Αυγούστου η συσκευή αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σε 26 ακόμα χώρες.

Σχολιάστε >
25 σχόλια
|
Κατηγορίες:

25 απαντήσεις στο “Η Microsoft Παρουσιάζει Το Καινούργιο Surface Pro 3”

  1. […] από τα σημεία που έδωσε μεγάλη σημασία η Microsoft κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Surface Pro 3 ήταν το έξυπνο στυλό που το συνοδεύει. Στα πλαίσια της […]