Η Apple Ανανεώνει Ελαφρώς Τα MacBook Air Και Ρίχνει Την Τιμή Τους

macbook-air

Η Apple ανανέωσε την σειρά των MacBook Air υπολογιστών επιλέγοντας έναν ελαφρώς ταχύτερο επεξεργαστή από την γενιά Haswell της Intel. Παράλληλα αποφάσισε να μειώσει την τιμή τους κατά $100.

Τόσο το MacBook Air των 11″, όσο και εκείνο των 13″ θα χρησιμοποιούν πλέον από έναν Intel Core i5-4260U στα 1,4 GHz. Η συχνότητα αυτή αυξάνεται μέχρι τα 2,7 GHz με την τεχνολογία Turbo Boost. Για σύγκριση να αναφέρουμε πως τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο Ιούνιο είχαν έναν Intel Core i5-4250U που ήταν χρονισμένος στα 1,3 GHz.

Η ανανέωση στο κομμάτι του επεξεργαστή φέρνει και βελτιωμένη διάρκεια στην μπαταρία. Έτσι, το MacBook Air 11″ μπορεί να αναπαράγει ταινίες από το iTunes για 9 ώρες (προηγουμένως ήταν 8 ώρες), ενώ το MacBook Air 13″ αντέχει για 12 ώρες (προηγουμένως ήταν 10 ώρες).

macbook-air-battery-life

Όπως φαντάζεσαι, ο νέος επεξεργαστής θα έχει σχετικά μικρή επιρροή στις πραγματικές επιδόσεις των υπολογιστών. Η πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή που βλέπουμε σήμερα έχει να κάνει με την τιμή. Το MacBook Air 11″ ξεκινάει πια από τα 899$, ενώ το MacBook Air 13″ ξεκινάει από τα 999$. Τα laptops αυτά ήταν ήδη πολύ δημοφιλή σε όποιον αναζητούσε κάτι σε αυτή την κατηγορία και η μείωση στην τιμή αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες πωλήσεις. Αντίστοιχες μειώσεις στην τιμή θα δούμε λογικά και στην Ελλάδα μόλις έρθουν τα νέα μοντέλα.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Apple Ανανεώνει Ελαφρώς Τα MacBook Air Και Ρίχνει Την Τιμή Τους”

  1. […] να δείξει στους δημοσιογράφους πόσο πιο βαρύ είναι το MacBook Air 13″ της […]

  2. […] Θυμήσου: Την αντίστοιχη ανανέωση που έγινε στα Macbook Air […]